3 C
Šentjur pri Celju
25/10/2021
sentjur.net

Sanirali bodo plazove v skupni vrednosti 1,2 milijona evrov

Šentjur, 9. 7. 2021 – Župan mag. Marko Diaci je v petek podpisal pogodbo z direktorjem na javnem razpisu izbranega podjetja, GIC Gradnje d. o. o. Rogaška Slatina, Ivanom Cajzkom. Gre za sanacijo plazov na lokalni cesti Planina–Šentvid pri Planini in JP Jelše–Planinska vas. S pomočjo drenažnih reber, pilotnih sten in kamnitih zložb se stabilizirajo plazovi in usadi na dolžini 470 metrov, v nadaljevanju pa se rekonstruira lokalna cesta z minimalno širino vozišča 5 metrov, uredijo se odvodnjavanje, mulde, bankine in varovalne ograje.

Na javnem razpisu je bilo za izvedbo del izbrano podjetje GIC GRADNJE d. o. o. Vrednost del znaša po pogodbi skoraj 554.000 evrov, sofinanciralo pa jih bo Ministrstvo za okolje in prostor. Dela se bodo pričela po vseh izvedenih pripravah in uvedbah.

V prihodnjih dneh pa se pričenja sanacija plazov na lokalni cesti Spodnji Žegar–Hrastje, za kar je bila izvajalska pogodba podpisana 18. junija. Za izvajalca del je bilo na javnem razpisu prav tako izbrano podjetje GIC GRADNJE d. o. o., Rogaška Slatina. Predvidena je sanacija plazov na lokalni cesti LC 396461 Sp. Žegar–Hrastje. Sanirani bodo 3 plazovi in 8 usadov na dolžini 1.760 metrov, rekonstruira se lokalna cesta, tako da se zagotovi minimalna širina asfaltnega vozišča 3,50 metra, v območju krivin so predvidene razširitve vozišča, uredi se odvodnjavanje in na koncu asfaltira celoten makadamski odsek. Obnova bo potekala fazno, skupna vrednost vseh del znaša slabih 700.000 evrov, sofinancira pa jih Ministrstvo za okolje in prostor. (Občina Šentjur)

Sorodne novice

Sosedi z roko v roki

Zoran Borovšak

Vode so se umaknile, plazovi še naprej grozijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več