18.2 C
Šentjur pri Celju
15/07/2020
sentjur.net

Še ptički jim zavidajo

Šentjur, 19. 3. 2016 – Prepih. Neprijeten mrzel veter, ki v primeru odprtih oken in vrat piha skozi hišo. Če tej besedi dodamo še pridevnik kulturni, pa ji povsem spremenimo pomen. Ob podpori Mladinskega centra Šentjur se je v sklopu Kulturnih prepihov zvrstilo že precej kvalitetnih koncertov mladih upov, ki na svoji poti do uspeha morajo nekje prebiti led. Aktivator je za to ravno prevšnji, saj ne sprejme velike količine obiskovačcev, poleg tega pa imajo nastopajoči prednost domačega terena. Tokrat se je pred domačim občinstvom predstavila Špela Jezovšek. Svoj prvi samostojni koncert se je odločila izvesti ravno v Šentjurju. Špela sicer poleg šole največ časa namenja plesu in petju. Svoje pevsko znanje izpolnjuje pri Vocal BK Studiu, novih plesnih korakov pa se uči v društvu za umetnost plesa Harlekin.

Da na odru ne bi stala sama, je za glasbeno spremljavo pri nekaj pesmih poprosila Svena Senico, mladega virtuoza na klavirju in ukulelah. Poleg njega sta jo na violini spremljali še Eva Vrečko in Daniela Preskar. Eno pesem sta z njo zapeli Lea Končan in Tjaša Esih, pri eni pa se ji je pridružila Maja Kovačić, s katero imata Youtube kanal, kjer si lahko ogledate več njunih skupnih prepevanj.  Na koncertu je prepevala priredbe poznanih pesmi iz svetovne glasbene scene, kot zadnjo v rednem delu koncerta pa je zapela še svojo avtorsko pesem Dokler, za katero je pred kratkim posnela tudi videospot. Za konec je sledilo še presenečenje za njenega dedija. Ker je pred kratkim praznoval sedemdeset let, ga je povabila na oder, kjer sta skupaj zapela pesmico, ko ji v njeni družini prepevajo že od malega. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

MCŠ poziva prostovoljce za solidarnostno pomoč

Jure Godler

Stelli je za las ušel slovenski izbor za Evrovizijo

Jure Godler

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

Pogovorni večer: Kako oddati svojo nepremičnino turistom?

Jure Godler

Stella z Oceanom osvojila FeNS 2019

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več