23.5 C
Šentjur pri Celju
02/08/2021
sentjur.net

Šentjur korak bližje lenti najlepšega in najgostoljubnejšega manjšega mesta

21. julij 2020 – Turistična zveza Slovenija je tudi letos na svoji spletni strani objavila spletno glasovanje za “Naj – naj Slovensko …” Gre za izbor najboljših slovenskih turističnih krajev in poti po izboru glasovalcev. Ti lahko za svoje izbrance glasujejo v štirih kategorijah: NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše srednje mesto, NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše manjše mesto, NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši izletniški kraj in NAJ tematska pot.

Šentjur se je uvrstil v izbor za najlepše in najgostoljubnejše manjše mesto. Konkurenčno družbo v kategoriji so mu delali še Polzela, Vojnik, Moravče, Braslovče in Cerklje na Gorenjskem. Slednje je s 532 glasovi zaostalo za Šentjurjem, ki je v izboru zmagalo 628 glasovi.

Rezultati ankete še ne pomenijo končne zmage in polastitve lente. Na potezi je sedaj strokovna komisija, ki bo čez mesec dni dvakrat, enkrat napovedano in enkrat nenapovedano, obiskala kraje, sodelujoče v anketi ter s strokovnega vidika preverila njihovo turistično ponudbo. Med parametri, ki jih mora kraj izpolnjevati, da navduši komisijo, so urejenost kraja, trajnostno in zeleno naravnan turizem, dostopnost, razvojni vidik, vključitev različnih deležnikov, sledenje trendom idr. Zmaga v spletnem glasovanju je vsekakor dober obet tudi za naslednji krog. Če Šentjur naslov najlepšega in najgostoljubnejšega manjšega mesta na koncu osvoji, bo to še ena v vrsti potrditev za zeleni in trajnostni turizem. Spomnimo, Šentjur je finalist evropske destinacije odličnosti, čebelam prijazna občina, nosilec Srebrnega znaka Slovenia green ipd. Podelitev naziva Naj – naj Slovensko bo potekala oktobra v Laškem. (ViP, foto: Občina Šentjur)

Sorodne novice

V Šentjurju prejelo zakrament birme kar 71 otrok

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

V Šentjurju unovčenih skoraj 300 bonov, Dobje unovčevalce še čaka

ViP

FOTO&VIDEO: Nad Šentjurjem se je utrgal oblak

ViP

Turistični boni: Šentjurčani pri unovčevanju še zadržani

ViP

Novi zakrament obhajila je prejelo 69 otrok

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več