5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Šentjurčani na treh zaporednih razstavah

Hlebine, 18. 5. 2019 – Predsednik Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur Dragan Podovac in podpredsednik društva Martin Čater sta se na povabilo Občine Hlebine in društva Slikarjev in kiparjev naive iz Hlebin odzvala povabilu in udeležila otvoritve treh razstav v galeriji nivne umetnosti v Hlebinah. Prva razstava je bila posvečena sliki Jama, ki so jo znova razstavili v galeriji po kar 25 letih. Slika je bila namreč pred četrt stoletja ukradena v tej galeriji. Avtor slike je Mijo Kovačić, najstarejši slikar naivne umentnosti. Izhaja iz prve generacije slikarjev naivcev na steklo.

Druga razstava je bila posvečena mojstrom naivnega slikarstva z naslovom Skriveno blago naivne umjetnosti. Zadnja, tretja razstava je bila v Kulturnem domu v Hlebinah in je bila posvečena Alpe Adrija SCE naive 2018, ki so jo zastopali v imenu Slovenije in naše občine Šentjur, likovni ustvarjalci Monika Podpečan, Robert Podpečan in Martin Čater. “Bilo je zanimivo, saj treh zaporednih razstav eno za drugo še nisem doživel,” nam je zaupal Martin Čater.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Razstavili dela. ki so nastala na slikarski koloniji

Jure Godler

Vedute Šentjurja pod spretnimi rokami ustvarjalcev

Jure Godler

Razstavili hrvaško naivno umetnost iz Podravine

Jure Godler

Šentjurski likovni ustvarjalci na Barvitih 24

Jure Godler

20 let ustvarjanja s čopičem

Jure Godler

Šopek za vse!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več