24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Šentjurčani v samem vrhu ŠPF-ja

Ljubečna, 21. 4. 2015 – Plesna zveza Slovenije že leta z mentorji na osnovnih šolah pripravlja projekt Slovenija pleše, kamor sodi tudi Šolski plesni festival (ŠPF). Namen tega projekta je ozavestiti ples, kot del kakovosti bivalne kulture in skozi ples promovirati zdrav način življenja. Vsako šolsko leto se izbere tri koreografije za tiste plesne zvrsti, ki so med mladimi najbolj popularne in primerne za vse starostne kategorije. Svoje plesno znanje so učenci, ki so se uvrstili na področno tekmovanje, pokazali v Ljubečni. Pomerili so se tako v tradicionalnih plesih v paru kot v standardnih (angleškem valčku, foxtrotu in tangu) in latinskoameriških plesih (sambi, cha cha cha-ju in swingu).

Dominacija šentjurskih šol

Na področno tekmovanje so se uvrstile tudi naše šole: OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Slivnica pri Celju in tudi OŠ Dobje. V plesnih parih v latinskoameriških plesih, v kategoriji od 4. do 6. razreda, so na stopničke stopili Urban Grajžl in Maja Majcen (OŠ Hruševec), ki sta osvojila tretje mesto, druga sta bila Tim Veber in Neža Artnak (OŠ FM), zmagala pa sta plesalca Nejc Rezar in Nuša Hercog (OŠ Hruševec). V latinskoameriških plesih v kategoriji od 7. do 9. razreda so medalje prejeli Jaša Stojimirovič in Tina Trupi z OŠ Hruševec Šentjur, druga sta bila Nejc Veckovšek in Zala Gunzek (OŠ FM), zmagala pa sta Žiga Ozebek in Iris Jelenc (OŠ FM).

V standardnih plesih, v kategoriji od 4. do 6. razreda, sta tretje mesto osvojila Urban Grajžl in Maja Majcen (OŠ Hruševec), druga sta bila Tim Veber in Neža Artnak (OŠ FM), prva pa Nejc Rezar in Nuša Hercog (OŠ Hruševec). V kategoriji od 7. do 9. razreda pa sta bila druga Jaša Stojimirovič in Tina Trupi (OŠ Hruševec).

Med posamezniki, ki so se pomerili v hip hopu, popu in latinu, v kategoriji od 4. do 6. razreda, je drugo mesto osvojila Nuša Hercog (OŠ Hruševec) pred Majo Majcen (OŠ Hruševec). V kategoriji od 7. do 9. razreda pa med prvimi tremi ni bilo naših plesalk, nehvaležno četrto mesto pa je osvojila Ana Majcen (OŠ Hruševec). V šolski plesni produkciji so drugo mesto osvojili plesalke in plesalci iz OŠ Hruševec Šentjur. Medalje in priznanja je podelil Zoran Kljun, podpredsednik PZS.

V skupnem seštevku so drugo mesto v kategoriji od 4. do 6. razreda osvojile plesalke iz OŠ Franja Malgaja Šentjur. Najboljši plesalci pa se bodo udeležili tudi finalnega nastopa ŠPF. (Jure Godler)

Sorodne novice

Sodoben pouk na Osnovni šoli Hruševec Šentjur

Jure Godler

Telovadnico na OŠ Hruševec Šentjur bodo dozidali

Jure Godler

Mala šefa Slovenije postala Hruševljana

Jure Godler

Gostovanje pri prijateljih v Srbiji

Jure Godler

Šest dni spoznavali mobilnost v Španiji

Jure Godler

Vabilo na posvet izvajalcev dodatne strokovne pomoči za otroke

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več