7.2 C
Šentjur pri Celju
20/01/2021
sentjur.net

Šentjurjevo: Kakovost petja še vedno raste

Šentjur, 26. 4. 2016 – Šentjurjeva revija pevskih zborov in vokalnih skupin je že stalnica Šentjurjevega. Nastopilo je dvanast pevskih sestavov, žal pa je Vokalna skupina Kresnice svoj nastop odpovedala zaradi bolezni solistke. Ponovno so pevke in pevci, ki so nastopili, dokazali, da duh slavnih Ipavcev še vedno živi med nami ter da se za prihodnost zborovskega petja ni potrebno bati, saj raven kakovosti še vedno raste. Nastopili so MePZ Društva Zgornji trg (zborovodkinja: Anja Zdolšek), MoPZ Dramlje (zborovodja: Matevž Goršič), VS 7 de’ci (vodja: Leon Ašenberger), ŽePZ skl. Ipavcev Šentjur (zborovodkinja: Mojca Volavšek),  MePZ Sv. Jakob (zborovodkinja: Alja Zidar), ŽePZ Dramlje (zborovodkinja: Lucija Kolar), MoPZ skl. Ipavcev Šentjur (zborovodkinja: Katja Kovač), MePZ Sonce (zborovodkinja: Andreja Ocvirk),  MoPZ Planina pri Sevnici (zborovodja: Matej Romih), MePZ Dramlje (zborovodja: Matevž Goršič), VS Glasovir (vodja: Simona Zdolšek), MePZ Zarja Šentvid pri Planini (zborovodja: Matevž Pušnik). Slednji so se tudi uradno poslovili od svojega dolgoletnega zborovodnja Mateja Romiha, ki je planinski zbor popeljal do zavidljivih uspehov.

Strokovna ocenjevalka je bila Jerica Gregorc Bukovec, ki se je po koncu revije srečala z zborovodji, jim svetovala, na kaj morajo biti pri nadaljnjem delu z zbori pozorni. Prav tako bo podala po prvomajskih počitnicah tudi strokovno oceno nastopa in predlagala zbore za regijsko tekmovanje. Organizatorica revije je bila Nastija Močnik, vodja izpostave JSKD, ki pa je nastopajoče povabila še na zakusko v šentjurski gasilski dom. (Jure Godler; foto: Gašper Gobec; video: kozjansko.info)

Sorodne novice

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Zapeli na XXIX. območnem srečanju zborov

Jure Godler

Prvič so se na Šentjurjevem predstavili mladi glasbeniki

ViP

Dan D za vinogradnike

Jure Godler

Na pragu največje turistične prireditve pri nas

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več