20.5 C
Šentjur pri Celju
20/09/2020
sentjur.net

Šentjurjevo: Zlata kuhalnica tokrat v Podčetrtek

Šentjur – Zgornji trg, 23. 4. 2016 – V zgodnje jutro je sprva sicer skromnejše število obiskovalcev pozdravil skladatelj in dolgoletni župan Šentjurja, Gustav Ipavec, ki je s svojimi hudomušnimi vložki nasmejal zbrane ekipe, ki so se pomerile v kuhanju kisle župe. Ekipe Turistično društvo Trta Oplotnica, Društvo kmetic Ajda iz Šmarja pri Jelšah, Misjonarji iz Podčetrtka, Društvo žena občine Rogatec, Turistično društvo Vitanje, Društvo Izviri Dobrina ter ekipa Društvo kmetic Dobje so se dela lotile vsaka s svojo taktiko, ki so odražale tudi tradicionalnost kuhe kisle župe iz krajev društev. Naj omenimo, da so župo kuhali na visečem loncu, pod katerim so ekipe ogenj zakurile same s poleni. Veliko zanimanja so bili deležni tudi bolj ali manj kuharsko podkovani župani, ki so predstavnikom svojih občin pomagali pri kuhi, še posebej župan Občine Podčetrtek, Peter Misja, ki je bolj sorodstveno podčetrtško ekipo poimenoval kar iz svojega priimka – Misjonarji.

Po precej zadimljeni tekmi so ekipe svoje delo morale postaviti pred strogo komisijo, ki so jo sestavljali Magda Guček iz ŠC Šentjur, častni občan Mihael Bučar ter zgovorna inženirka živilske tehnologije, svetovalka o zdravi prehrani, sicer pa stalna gostja v oddaji Dobro jutro Marija Merljak. O uvrstitvah ni odločal le okus in izgled župe, ampak tudi urejenost tekmovalcev in delovnega mesta, ekonomičnost in čas dela ter servisiranje. Po preštetju točk je zlata kuhalnica za najboljšo kislo župo Šentjurjevega 2016 iz rok župana, mag. Marka Diacija, Gustava Ipavca ter Marije Merljak prejela ekipa Misjonarji, ekipa iz šentjurske občine Izviri Dobrina pa se je okronala s četrtim mestom. Kisla župa je po razglasitvi pošla po le nekaj minutah. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Mladi raziskovalci danes potrebujejo vaš glas

Jure Godler

Prejeli smo: Planinčani osvojili Normandijo

Jure Godler

Orientacijsko tekmovanje na Dolgi Gori

Tjaša Ferlež

Lokarčani in Lokarčanke z dvema zmagama

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več