-2.6 C
Šentjur pri Celju
06/03/2021
sentjur.net

“Šentjurska jajca” so od slabe banke

Šentjur, 3. 8. 2015 – Danes je bila v prostorih družbe Meja Šentjur d. d. sklicana skupščina delničarjev šentjurskega podjetja. Razlog sklica skupščine je insolventnost družbe in izvajanje ukrepov finančnega prekonstruiranja družbe.

V vodstvu Meje so prepričani, da lahko z nekaterimi ukrepi dosežejo ponovno kratkoročno in dolgoročno plačilno sposobnost. Delničarji so na skupščini potrdili zmanjšanje osnovnega kapitala iz 1.9 mio evrov na nulo, kolikor je bila izguba podjetja, in razveljavili obstoječe delnice. Na skupščini družbe so nato kapital povečali kapital z denarnimi vložki na 25.000 evrov (1 delnica=1 evro), ki jih bosta zagotovili Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in Poštna banka Slovenije. “Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo s stvarnim vložkom vplačala 23.230 evrov, Poštna banka Slovenije pa 1770 evrov,” je za STA po skupščini povedal direktor Meje Roman Gregorn.

V nadaljenm postopku reševanja šentjurskega podjetja bodo izdali 1,1 milijona novih delnic, ki jih bosta nova lastnika pretvorila v terjatve.  Meja je bila v lasti Poslovnega sistema Zupanc in Avta Celje, ki sta pristala v stečaju, okoli 3 % družbe pa je bilo v rokah malih delničarjev. DUTB ima do Meje Šentjur kar 6,17 mio evrov terjatev, PBS pa 463.000 evrov. DUTB bo tako postala največja lastnica Meje.  “Delničarji so danes v nadzorni svet družbe imenovali predstavnico DUTB Andrejo Kranjc in Zorana Lična iz Poštne banke Slovenije. Iz nadzornega sveta pa so odpoklicali Darka Zupanca, saj je vodstvo družbe ocenilo, da ni primeren za nadzornika, ker je bil lastniško in upravljavsko vpleten v družbe skupine Poslovni sistem Zupanc,” je poročala STA. (Jure Godler, foto Samo Pflaum)

Sorodne novice

Meja Šentjur gre v prisilno poravnavo

ViP

Šentjurska jajca za študente v Ljubljani

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več