-2.6 C
Šentjur pri Celju
07/03/2021
sentjur.net

Šentjurska jajca za študente v Ljubljani

Ljubljana, 5. 5. 2014 – Škisova tržnica je tradicionalna študentska prireditev, ki v Ljubljani združi študentske klube iz vse države.  Organizator dogodka je Zveza ŠKIS, letošnja že 17. Škisova tržnica je bila kot običajno razdeljena na dva dela, in sicer ob 12. uri se je začel kulturni del s predstavitvijo študentskih klubov in značilno lokalno kulinariko vseh slovenskih regij, ob 18. uri pa se je prireditev nadaljevala s koncertnim delom, kjer so nastopile tako slovenske kot tuje glasbene skupine.

Tudi ŠKMŠ-jevci

Namen vsakoletne udeležbe ŠKMŠ na največji enodnevni študentski prireditvi v Sloveniji, Škisovi tržnici, je čim širša prepoznavnost kluba in Šentjurja, saj se ŠKMŠ-jevci predstavijo celotni študentski populaciji, ki se prireditve udeleži. Letos so našteli okoli 18.000 obiskovalcev. S svojim promocijskim materialom (mapice, blokci, majice, kuliji …) in pečenimi jajci, ki jih vsako leto podari podjetje Meja Šentjur, ŠKMŠ ponese delovanje kluba in njegovih aktivnih članov v širši slovenski prostor. ŠKMŠ-jeva stojnica je vsako leto zelo dobro obiskana in tudi letos je bilo povpraševanje po šentjurskih jajcih izjemno, 300 umešanih jajc so razdelili v pičlih treh urah. Vreme je čez dan zdržalo, mladi so tako še enkrat Šentjur in ŠKMŠ predstavili več kot odlično, zvečer pa so se pridružili rajanju pozno v noč. (S. R.)

Sorodne novice

ŠKMŠ: Če kdaj, je zdaj čas, da si pomagamo

Jure Godler

Meja Šentjur gre v prisilno poravnavo

ViP

Miha Oman: »Narediti ŠKMŠ najboljši študentski klub v Sloveniji.«

Jure Godler

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler

Na binkoštno jutro je v Žegru zadišalo po cvrkih

Majda Rezec

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več