-2.7 C
Šentjur pri Celju
19/01/2022
sentjur.net

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Šentjur, 24. 4. 2021 – Ukrepi za preprečevanje širjenja virusa Covid-19 so se kot nož zarili v naš vsakdan. Šentjurska tradicionalna in največja turistična prireditev Šentjurjevo je bila že drugo leto zapored odpovedana. Veselica, Šentrock, Jurjev pohod, kuhanje kisle župe, vlečenje vrvi, Šentjurjev sejem, revija narodnozabavnih ansamblov in številni drugi dogodki so ostali le spomin. Vseeno pa so se organizatorji v Mestni skupnosti Šentjur odločili, da ponovno v čast Jurjevemu visoko dvignejo tradicionalni mlaj.

Vendar so se tokrat zaradi ukrepov odločili, da ne postavijo mlaja na tradicionalen način, ampak kar z  dvigalom. Tako je mlaj stal, kot bi mignil. Tokrat so Kamenčani znova postavili za tri centimetre večjo smreko od lanske, s to tradicijo pa bodo nadaljevali tudi v prihodnje. Visoko in neverjetno ravno raščeno drevo je daroval gospod Volk s Kamenega. Ekipo, bistveno manjšo kot ponavadi, je ponovno vodil Matjaž Kovačič. Tokratno smreko so pripeljali v Zgornji trg s starinskim traktorjem Deutz iz leta 1957. (Jure Godler)

Sorodne novice

Nad Ponikvo že plapola zastava

Tjaša Ferlež

Mlaj so postavili tudi v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Zagorela prva adventna šentjurska lučka

Jure Godler

Mlaj po starem tudi v Loki pri Žusmu

Milenka Blažević

30-metrska lepotica že stoji

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več