-5.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Šentjur, 24. 4. 2021 – Ukrepi za preprečevanje širjenja virusa Covid-19 so se kot nož zarili v naš vsakdan. Šentjurska tradicionalna in največja turistična prireditev Šentjurjevo je bila že drugo leto zapored odpovedana. Veselica, Šentrock, Jurjev pohod, kuhanje kisle župe, vlečenje vrvi, Šentjurjev sejem, revija narodnozabavnih ansamblov in številni drugi dogodki so ostali le spomin. Vseeno pa so se organizatorji v Mestni skupnosti Šentjur odločili, da ponovno v čast Jurjevemu visoko dvignejo tradicionalni mlaj.

Vendar so se tokrat zaradi ukrepov odločili, da ne postavijo mlaja na tradicionalen način, ampak kar z  dvigalom. Tako je mlaj stal, kot bi mignil. Tokrat so Kamenčani znova postavili za tri centimetre večjo smreko od lanske, s to tradicijo pa bodo nadaljevali tudi v prihodnje. Visoko in neverjetno ravno raščeno drevo je daroval gospod Volk s Kamenega. Ekipo, bistveno manjšo kot ponavadi, je ponovno vodil Matjaž Kovačič. Tokratno smreko so pripeljali v Zgornji trg s starinskim traktorjem Deutz iz leta 1957. (Jure Godler)

Sorodne novice

Po dveh letih tudi uradni prevzem gasilskega vozila

Tjaša Ferlež

Kljub dežju, je zadišalo po Šentjurski kisli juhi

Tjaša Ferlež

Razglasili so županova vina 2022

Jure Godler

Šentjurjevo začeli z zmajem in mlajem

Jure Godler

Mlaj so postavili na star način

Jure Godler

Na akademiji mesta podelili priznanja in se nasmejali mladima očetoma

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več