27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Šentjurski odličnjaki bežali pred nevihto

Šentjur, 16. 6. 2022 – Letošnji sprejem odljičnjakov pri županu je pokvarila nevihta. Namesto na prostem na vrtu Ipavčeve hiše, je župan mag. Marko Diaci učence zaključnega razreda osnovnih šol in glasbene šole, povabil v varno zavetje Ipavčevega kulturnega centra Šentjur. “Če je življenje knjiga, ki jo pišemo od prve do zanje strani, potem vas, drage učenke in učenci pravo pisanje šele čaka,” je uvodoma povedala moderatorka dogodka Polonca Jazbinšek, ter predala besedo gostitelju – županu Diaciju.

Župan se je v svojem nagovoru najprej staršem in učencem opravičil, ker je zaradi slabega vremena prišlo do spremembe lokacije dogodka, ki se je na koncu izkazala za modro odločitev. Izrazil je upanje, da se zadnji dve leti, ko so učenci namesto učiteljev na katedru, gledali zgolj v računalniške zaslone, nikoli več ne ponovijo, saj to ni nikomur koristilo. “Tudi v življenju se je treba mnogokrat odločiti in verjamem, da ste dobro premislili, tudi za ibor srednje šole. Zelo dobro je, da se srečata razum in srce. Razum za to, da boste tisto za kar se boste izbrazili tudi uspeli v življenju uporabljati in srce, da boste to kar boste počeli delali z veseljem. Če se to združi, je lahko človek najsrečnejši v življenju,” je povedal župan mag. Marko Diaci.

45 odličnjakov

Osnovne in glasbene šole na podlagi kriterijev izberejo najboljše učence, ki jih predlagajo županu v sprejem. Pomemben je rezulat NPZ, ocene zadnjih treh razredov, priznanja iz tekmovanj itd … o predlaganih pa glasuje učiteljski zbor. Poudarajo pa tudi pozitiven zgled ostalim učencem, sodelovanje na šolskih prireditvah, pomoč sošolcem itd … Nagrajenci so:

Glasbena šola Šentjur: Mark Obreza, Julija Kalan, Klea Testaniere, Gašper Kolar Tina Stojan in Neli Vizjak
OŠ Blaža Kocena Ponikva: 
Lana Dečman, Alja Dobnik, Gašper Otorepec, Tosja Turk in Ula Zabukošek
OŠ Dramlje: Daša Lenko, Ana Marie Kantužer, Hana Pemič, Nejc Razpotnik, Kaja Sovinc in Deja Vnučec
OŠ Franja Malgaja Šentjur: Urška Ula Dobnik, Sara Mastnak, Maj Senger, Eva Dren, Klara Ferlič, Boris Skale, Lara Jager, Monika Šolinc, Lara Maša Marcen, Tjaša Spolenak, Julija Kalan (OŠ in GŠ) in Gašper Kolar (OŠ in GŠ)
OŠ Hruševec Šentjur
Patrik Brodej, Domen Halužan, Vid Horvat, Ema Mlaker, Sara Pušnik, Eva Gunzek, Luka Jug, Zala Plevnik, Maja Rezar in Klea Testaniere (OŠ in GŠ)
OŠ Planina pri Sevnici
Gaja Gračnar, Alex Stropnik in Aljaž Zupanc
OŠ Slivnica pri Celju: Sara Belina, Katarina Debelec, Larisa Mastnak, Timeja Novak, Benjamin Planko in Eva Užmah.

Za kulturno popestritev so znova poskrbeli mladi glasbeniki GŠ Šentjur – Klea Testaniere na klavirju, Julija Kalan na flavti in Tobija Lesjak Gradič na violončelu. Po končani podelitvi priznanj in daril – letos so odličnjaki prejeli knjigo Še zgodb! 50 zgodb, ki so jih napisali Šentjurčani – so se zbrani pomudili še v avli IKC, na pogostitvi. (Jure Godler)

Povezava do vseh fotografij.

Sorodne novice

Sprejem odličnjakov: V življenju je potrebno imeti cilje

Jure Godler

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Razglasili najboljša vina, salame in kruh ter prisluhnili glasbi

Tjaša Ferlež

V Dobju župan sprejel najuspešnejše učence

Tjaša Ferlež

Vinogradniki prejeli priznanja za “korončke”

Jure Godler

Dobjanski odličnjaki z županovo popotnico v svet

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več