19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Slavili trdo delo, predanost in dosežke devetošolcev

Šentjur, 24. 6. 2024 – Župan Občine Šentjur je kot vsako leto znova povabil odličnjake – devetošolce vseh šentjurskih osnovnih šol in Glasbene šole Šentjur na sprejem, ki se je odvijal na vrtu Ipavčeve hiše. “Danes je dan, ko slavimo delo, predanost in dosežke mladih, ki so s svojo marljivostjo in vztrajnostjo postali vzor in ponos naše skupnosti. Uspeh, ki ga slavite danes, ni bil tek na kratke proge, ampak je rezultat trdega dela,” je povedala v uvodu moderatorka dogodka Polonca Jazbinšek. Odličnjaki so s sprejemom zaključili prvo poglavje svojega življenja, pred njimi pa jih čaka še mnogo nepopisanih listov, ki čakajo nove vsebine. “Izbirajte svetle teme s trdno zasnovo, zapletov naj bo le za vzorec, druga za drugo pa naj vaše zgodbe nizajo pozitivne epiloge,” jim je na srce položila moderatorka.

Zbrane starše in devetošolce pa je nagovoril tudi župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci. “S tem sprejemom želimo nagraditi vas, ki ste iztopili iz povprečja, se trudili in dokazali, da imate v življenju neke cilje, ki ste jih pripravljeni doseči in ste za to pripravljeni trdo delati,” je uvodoma povedal župan. Poudaril je, da se je treba v življenju znati odločati s srcem in razumom. “S srcem zato, da se odločite za poklic, ki ga boste imeli radi in z veseljem hodili v službo in z razumom, da boste od tega lahko živeli. Tistim, ki uspe združiti razum in srce, bodo srečni in uspešni v življenju,” je dodal župan. Zahvalil se tudi učiteljem in ravnateljem, ki so pripeljali še eno kvalitetno generacijo čez osnovnošolski proces.

Priznanja najboljšim

Preden so podelili priznanja najboljšim, so zbrani še prisluhnili glasbi, saj ritmi in melodije lahko izražajo čustva in ustvarjajo spomine, ko besede niso dovolj. Tokrat so za svečano vzdušje poskrbele mlade glasbenice iz Glasbene šole Šentjur – Ana Mak in Maja Jemec na citrah in flavtistka Mija Dečman. Najboljše učence pa županu predlagajo matične šole s pomočjo kriterijev – to so rezultati na NPZ, seštevek zaključenih ocen v zadnji triadi, priznanja na tekmovanjih ter ocena učiteljskega zbora glede na vedenje, pomoč sošolcem, sodelovanje na šolskih prireditvah, tekmovanjih in projketih.

Priznanja so prejeli naslednji učenci:

  • Glasbena šola Šentjur: Maša Urleb (predlagana tudi na OŠ Franja Malgaja Šentjur), Tobija Lesjak Gradič (predlagan tudi na OŠ Franja Malgaja Šentjur), Mija Dečman (predlagana tudi na OŠ Blaža Kocena Ponikva), Zala Jelen (predlagana tudi na OŠ Slivnica pri Celju), Ana Hladnik, Valentina Jager, Matej Ilek, Maja Jemec, Ana Mak, Jakob Pepevnik, Lili Čoklc in Julija Volasko.
  • OŠ Blaža Kocena Ponikva: Mija Dečman, Neža Fidler, Nina Horvat, Marja Klančar, Lovro Kolar in Rene Špur.
  • OŠ Dramlje: Larisa Bele, Eva Čede, Zala Golež, Ermenc, Nika Novak, Nuša Štrajhar, Ejin Enan Vučer in Vid Zeme.
  • OŠ Franja Malgaja Šentjur: Alja Arlič, Monika Guček, Neža Hladnik, Jon Kočevar, Tobija Lesjak Gradič, Devi Mauko Jug, Ema Petrovič, Melisa Tisel, Zala Tovornik, Maša Urleb, Glorija Vrečko, Jan Slakan Žibret in Katarina Zidar.
  • OŠ Hruševec Šentjur: Jurij Bevc, Brina Brodej, Nejc Kasenburger, Troy Pavlič, Zala Peternel, Tjaš Pugelj, Voranc Ocvirk, Ivana Orehovac Pevec, Enej Stepišnik in Tilen Testaniere.
  • OŠ Planina pri Sevnici: Sany Berton, Anja Gračner, Nino Senica in Vanesa Završek.
  • OŠ Slivnica pri Celju: Lucija Bratec, Gal Dolničar, Zala Jelen, Žan Pertinač, Alisa Platovšek, Žana Skale Mastnak in Maja Sterkuš.

“Vsaka težava nas nekaj nauči, zato bi morali, preden se lotimo njenega reševanja, stopiti korak nazaj in pogledati širšo sliko, saj je prav razumevanje težav in izzivov ključna rešitev,” je moderatorka citirala Einsteinov življenjski moto. Na koncu uradnega srečanja pa so se odličnjaki in starši še podružili v zavetju mogočne Ipavčeve lipe, kjer so jim organizatorji srečanja pripavili pogostitev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Župan gostil dobjanski odličnjakinji

Tjaša Ferlež

Sprejem odličnjakov: V življenju je potrebno imeti cilje

Jure Godler

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Šentjurski odličnjaki bežali pred nevihto

Jure Godler

V Dobju župan sprejel najuspešnejše učence

Tjaša Ferlež

Dobjanski odličnjaki z županovo popotnico v svet

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več