6.3 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Šentjurski upokojenci praznovali 69-letnico delovanja

Šentjur, 4. 10. 2019 – “Zadovoljen človek ne potrebuje od življenja več, kot mu lahko življenje v danem trenutku lahko da. Od nas samih pa je odvisno, kako ga sprejemamo,” so bile uvodne besede Slavice Čoklc, povezovalke programa praznovanja Društva upokojencev Šentjur. Člani društva upokojencev so namreč v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur praznovali svojo 69-letnico delovanja.

“Dokler imamo spomine, obstaja preteklost, dokler imamo upanje, nas čaka prihodnost, med prijatelji pa je naša sedanjost.”

Zbrane člane društva pa je nagovorila tudi predsednica DU Šentjur Silva Koželj. Kljub temu, da so praznovali 69-letnico delovanja, se leta društvu ne poznajo, saj so aktivni in polni idej, kako bi pritegnili še nove člane, da bi se vključili v aktivnosti društva. Šentjursko društvo je eno večjih društev v Pokrajinski zvezi Celje, kot tudi v ZDUS-u. Predsednica se je pohvalila, da pa jim članstvo v zadnjih letih narašča. Konec lanskega leta je štelo društvo 825 članov, trenutno pa šteje 847 članov. Osnovno vodilo je druženje in medgeneracijsko povezovanje. Društvo svoje cilje izvaja v okoli 40 programih in projektih, ki jih objavijo v zloženki, ki jo prejemejo člani društva.

Humanitarna dejavnost

Koželjeva je poudarila, da je ponosna na dosežke članov na različnih področjih delovanja. Predvsem so se izkazali športniki, saj so na Športnih igrah Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje dosegali odlične rezultate. DU Šentjur pa ima status humanitarne organizacije predvsem zaradi projekta Starejši za starejše za boljše življenje doma, ki ga že 12 let izvajajo poverjenice in prostovoljke. “Pri svojem delu obnemoglim podarijo svoj prosti čas in poslušajo ter z njimi delijo stisko, ter dajejo ljudem občutek, da nam ni vseeno,” je dodala predsednica. V celotnem projektu pa je vključenih preko 1100 oseb, za katere skrbi 20 prostovoljcev, ki so opravili preko 6000 obiskov. Poleg omenjenih so izvajali še številne družabne aktivnosti, izlete, potovanja, predavanja itd.

Društvena priznanja

Predsednik kadrovske komisije Zdenko Rahten in predsednica društva Silva Koželj sta podelila priznanja društva. Pisno zahvalo za najmanj triletno uspešno delo v društvu so prejeli Ivanka Kovačič, Milena Oprešnik, Berta Šmid, Štefka Drame in Katica Košir. Pisno priznanje za najmanj petletno delo v društvu sta  prejela Silva Koželj in Martin Unetič. Bronasto plaketo DU Šentjur za več kot petletno uspešno delo sta prejela Viktor Drobne in Edvard Kovačič, srebrno plaketo pa Slavica Ahtik, Frančiška Lajh, Olgica Krampl in Marjana Rataj. Najvišje priznanje – zlato plaketo sta prejeli Fanika Opalič in Slavica Čoklc. Zbrane je pozdravila tudi nova predsednica pokrajinske zveze društev upokojencev Celje Zdenka Jan in jim zaželela uspešno delo še naprej.

Zapeli in zaplesali so člani Folklornega društva Blagovna, za smeh pa sta poskrbela komika društva Epik Teater Tom Costo in Dominik Gračner. Zaigrali so tudi mladi harmonikarji Glasbene šole Šentjur. Po končani prireditvi so se upokojenci zadržali tudi v avli IKC, kjer jih je čakala pogostitev. (Jure Godler)

Sorodne novice

V PGD Lokarje obeležili 120-letnico delovanja

Tjaša Ferlež

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP

V znosnejši jesenski sapi žegnali konje

ViP

Zborovalo največje šentjursko društvo

Jure Godler

Drugih sto let je vse lažje …

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več