14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Sestavite svoj darilni paket Šentjurskih dobrot

Šentjur, 22. 11. 2020 – Na Razvojni agenciji Kozjansko so že v preteklih dveh letih pripravlili pakete Šentjurske dobrote, kjer so ponudili paket različnih domačih izdelkov. Darilni paket so pripravili predvsem z namenom promocije lokalnih izdelkov našega območja. V dveh letih so pripravili preko 400 tovrstnih paketov, predvsem za potrebe Občine Šentjur in Razvojne agencije Kozjansko. Lani pa so prvič takšne pakete ponudili tudi ostali javnosti, saj je paket domačih šentjurskih dobrot tudi odlično darilo za prihajoče praznike. Lansko leto so pakete že pripravili in jih kot takšne tudi prodali, letos pa so se odločili za bolj inovativni pristop.

Lastni paket dobrot

V Razvojni agenciji Kozjansko so zaradi velikega števila kakovostnih izdelkov ponudili naročnikom, da si sami sestavijo svoj paket, kjer si lahko izberejo izdelke, ki bi jih radi imeli v paketu. Te izdelke na RAK-u naročijo pri lokalnih ponudnikih in jih zapakirajo v lično embalažo. “Ponudniki so se na predlog odzvali dobro. Zavedati se je potrebno, da morajo ponudniki ponuditi zadostne količine svojih izdelkov in da morajo imeti daljši rok trajanja. Povabili smo vse ponudnike, ki svoje ponudbo ponujajo na portalu e-tržnica in smo z odzivom zelo zadovoljni,” nam je zaupal direktor Razvojne agencije Kozjansko, Jure Raztočnik.

Akcija poteka že skoraj teden dni in na RAK-u so že prejeli prva naročila darilnih paketov Šentjurske dobrote, Raztočnik pa dopolni, da si povpraševanja želi še več. “Zdaj res na enem mestu ponujamo šentjurske izdelke, dobrote, zato vabimo vse, da nas kontaktirajo in naročijo svoj paket, ki ga želijo podariti bodisi družinskim članom, prijateljem bodisi poslovnim partnerjem,” pove ter doda, da bo ponudba darilnih paketov tudi med letom na voljo, le da bo prilagojena ponudbi ponudnikov.

“V teh težkih časih smo se določili, da na svoj način pomagamo proizajalcem šentjurskih dobrot. Že večkrat je bila izražena želja, da bi na TIC-u prodajali tovrstno domačo ponudbo, zato smo se odločili za ta korak,” dopolni Barbi Ravnak s Turistično-informacijskega centra Šentjur. Trenutno so na Razvojni agenciji Šentjur edini ponudniki domačih dobrot, ki jih ni mogoče kupiti nikjer drugje na enem mestu.

Katalog izdelkov

Kupci lahko izbirajo med štirimi različnimi velikostmi darilnega paketa – od paketa S – ki lahko vsebuje po en izdelek iz ponudbe – pa vse do paketa XL s sedmimi izdelki. Izdelke pa si lahko naročniki izberejo iz priloženega kataloga izdelkov. V akciji sodeluje kar 15 šentjurskih ponudnikov. Jure Zdolšek ponuja peneča vina, sortno vino in suhe salame, Tanja Gobec mirni kolač po recepturi domačega prjatelja ter sadni keks, Čebelarstvo Jager kozarce medu in kombinacije medu in cvetnega prahu, Marjetka Podplatan božični čaj, neolupljene jabolčne krhlje in domače marmelade, Kmetija Jug salame iz svinjskega mesa in jetrno svinjsko pašteto.

Ponudbo nadaljuje Kmetija Valpatič s pekočimi in ostalimi namazi ter vege polpeti, Romanca Rečnik ponuja orehe, oblite s čokolado, Čebelarstvo Majcen med in miks zdravje, Sonja VIdec kozje sire, chef Borut Jovan ponuja velik asortiman svojih izdelkov – marmelade, ajvar, čili omake, jalapeno in paprikin namaz. Zeliščna Kmetija Kalan je v izbor izdelkov dodala Kozjanski čaj, Kmetija Jezovšek sokove, sirupe, ter 100% sok aronje, borovničev namaz ter pražene in karamelne lešnike. Lucky Luka Choco je dodal lešnikove namaze s čokolado, Rosanda Ploštajner bučnice, suhe jabolčne obročke in medenjake.

Tudi izdelki

K širokoemu asortimanu pridelkov pa je pristopila tudi Maša Senčar, ki ponuja kot možno darilo malo denarnico – drobižnico, Šentjur Tour pa dodaja možnost nakupa Guzajevega lončka in glinene posode Šentjurske bučnice. Skupaj se je v katalogu ponudbe znašlo kar 67 različnih dobrot in izdelkov, tako da lahko med njimi najde vsakdo nekaj zase. Naročila pa na Razvojni agenciji Kozjansko sprejemajo na telefonski številki 03 749 25 23 in na elektornski pošti tic@turizem-sentjur.com, kjer vam tudi postrežejo še z dodatnimi informacijami. (Jure Godler)

Sorodne novice

Za praznično obdaritev izberite Šentjurske dobrote

Jure Godler

Buč’nce, a z upoštevanjem ukrepov

Jure Godler

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Jure Godler

Bučno juho zamenjali s tekmovanjem v luščenju bučn’c

Jure Godler

S pohoda na sejem

Jure Godler

Tur-infomat zaživel v Zgornjem trgu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več