6.9 C
Šentjur pri Celju
27/05/2020
sentjur.net

Seznam lokalnih ponudnikov domačih pridelkov in izdelkov

Spoštovane občanke in občani, čas epidemije je močno zarezal v naš vsakdan, hkrati pa nam odprl možnosti novih izbir in razmislekov o načinih, kako si lahko v skupnosti pomagamo. Slišati je vse več opozoril, kako se pričakujejo velike težave v prihodnosti, kar se tiče globalne verige distribucije prehranskih artiklov. Zaenkrat je asortimant sadja, zelenjave, mesa, različnih izdelkov, iz vseh koncev sveta, še naša realnost, a to se bo spremenilo. Vse več je zato tudi pozivov, da je potrebno spodbujati samooskrbo v naši državi. Sedaj lahko pokažemo, ali smo se iz akcij promocije lokalne, domače hrane tudi dejansko že kaj naučili.

Občina Šentjur je po površini velika in pretežno kmetijska. Pridela tudi kar nekaj hrane in različnih izdelkov. Občina je že pred časom vsem zainteresiranim omogočila, da se brezplačno vključijo v e-tržnico in ponujajo svoje dobrine. Poleg teh ponudnikov smo poiskali še druge, ki imajo na voljo svoje doma pridelane ali predelane dobrote. Zbrali smo jih v seznam, ki ga objavljamo, hkrati pa vas vabimo, da se v mrežo vključite tudi vi, navedeni so kontaktni podatki. Pomagajmo si med seboj tudi na ta način, občanke in občani, uživajte v hrani, ki je zrasla na naših domačih njivah. Tisti, ki imate viške pridelanega, sodelujte in ponudite domačim kupcem. Naj viški kvalitetne sezonske hrane ne gredo v nič. Ker pa je sezona sajenja na višku, smo dodali tudi seznam vrtnarij in kmetijskih zadrug v naši občini, kjer dobite vse potrebno, da si zagotovite lasni pridelek.

Skrbnik seznama, ki ga bomo redno ažurirali, je Razvojna agencija Kozjansko – TIC. Če želite, da vas dodamo na seznam, posredujte svoje podatke na telefonsko številko 03 749 25 23 in na tic@turizem-sentjur.com. Prijazno vas pozivam, da prodajalci in kupci najdete čim bolj varen način nakupa ter dostave izdelkov, ob upoštevanju vseh higienskih predpisov v času pandemije. Poskrbimo za svoje zdravje in drug za drugega. (župan mag. Marko Diaci)

SEZNAM PONUDNIKOV SEZONSKE HRANE

Sorodne novice

Projekt lokalne samooskrbe v naši občini že tudi v praksi

Jure Godler

Na okrogli mizi konkretne rešitve za povečanje samooskrbe

Jure Godler

Lokalna samooskrba in priložnost za zaposlitve

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več