0.5 C
Šentjur
14/12/2019
sentjur.net

Slivniški gasilci vstopili v jubilejno leto

Gorica pri Slivnici, 12. januar 2019 – Sezono občnih zborov v goriškem kulturnem domu tradicionalno otvorijo domači gasilci. Minulo soboto so se sestali že devetdesetič, s čimer so tudi uradno vstopili v leto, ki bo nekoliko žlahtnejše od ostalih. Društvo se namreč veseli prevzema novega vozila MAN TGM 13/290, ki bo dvignilo operativno raven.

Po glasbeno-literarnem uvodu je zbrane pozdravil predsednik PGD Slivnica pri Celju Milenko Tanšek in na kratko predstavil naložbe in splošne aktivnosti preteklega leta. Poveljnik Andrej Kavčič je postregel s podatki operative: “V domačem rajonu smo imeli pet manjših intervencij, izven njega pa smo izvozili štirikrat. Samo za intervencije smo lani porabili 159 ur prostovoljnega dela, kar je za polovico več kot leta 2017.” Zadovoljstvo je izrazil tudi nad trinajstimi tečajniki za pripravnike.

Da je bilo leto uspešno, so potrdili tudi podajalci poročil s področja financ, nadzora, mladine, sekcije članic in veteranov. Predsednik Tanšek je v nadaljevanju predstavil še plane za prihodnje leto. Poleg tradicionalnih aktivnosti in sodelovanj se bodo v jubilejnem letu lotili postavitve skupinskega obeležja na slivniškem pokopališču ter praznovanja devetdesetletnice s svečanim prevzemom novega vozila – 6. in 7. septembra 2019.

Po podelitvi priznanj jubilantom in napredujočim so besedo prevzeli gostje, predstavniki policije, GZ Šentjur ter pobratenih društev iz PGD Černelavci in DVD Bednja, prav tako prijateljsko društvo iz belokranjske Preloke. Župan občine Dobje Franc Leskovšek je izrazil zadovoljstvo nad prihajajočo pridobitvijo slivniških gasilcev, saj da le-ta širokemu območju prinaša večjo operativno varnost.

Da za vsako uspešno krajevno skupnostjo stoji uspešno gasilsko društvo, se je s parafrazo društvu zahvalil predsednik domače KS Janez Palčnik, župan, mag. Marko Diaci, pa je izrazil veliko zadovoljstvo nad sodelovanjem z gasilskimi društvi v občini, saj da se znajo slišati in se razumejo. Druženje se je nadaljevalo ob preizkušanju dobrot s tradicionalnega gasilskega “fureža” ter plesu ob zvokih Kozjanskih lumpov.

(ViP)

Sorodne novice

Na Martinovo nedeljo zagorelo v vinski kleti

Tjaša Ferlež

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Jure Godler

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

ViP

Slivniški gasilci na stežaj odprli vrata

ViP

Slivničani 12. v državi

Tjaša Ferlež

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več