17.1 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Snežilo tudi v IKC

Šentjur, 8. 12. 2015 – Profesorji in učenci Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur so ponovno, kot vsako leto, pripravili božični koncert. Tokrat je organizacijsko palico koncerta prevzel profesor kitare Rok Lajlar. Praksa na tovrstnem tradiconalnem koncertu je ta, da se mladi glasbeniki združijo in zaigrajo v zasedbah. Letos so se predstavili Komorna orffova skupina Krom (mentorica Tina Pečar), Kitarski orkester (mentor Uroš Eferl), Kvartet Clarifun (mentor Matjaž Vodišek), Orkester harmonik (mentor Bojan Draksler), Orkester flavt (mentorica Marta Kuzmanovski Koberski), Godalna komorna skupina (menotrica Elizabeta Rauter), Tolkalna skupina Splash (mentorica Eva Zavšek) – z njimi je zapel tudi Žiga Avbreht in na koncu še Pihalni orkester Glasbene šole Šentjur (mentor Boštjan Jager). Nekaj prijaznih besed pa je tokrat nabito polni dvorani poslušalcev namenila ravnateljica GŠŠ Simona Zdolšek. Ob sladkem načrtovanju bližajočih se praznikov in novega leta je poslušalcem voščila: “Želimo si zdravja in zaupnosti v krogu naših družin, trdnosti delovnih mest, kolegialne in poslovne odnose v družbi in pozitivno stanje na transakcijskem računu in zaupanje v sočloveka in v družbo, katere del smo,” in jim zaželela vse dobro v letu 2016.

Mladi glasbeniki – na šentjurskem odru se jih je zvrstilo kar 108 – so pričarali skrivnost božične noči, radost pričakovanja in veselo praznovanje novega leta, kar pa je bila tudi rdeča nit koncerta. “Glasbeniki so z vsako zaigrano skladbo skušali izničiti morebino malodušje, otopelost in strah pred prihodnostjo.” Osrednja lika, ki pa sta med pavzami s kratkimi skeči poskrbela za salve smeha, pa sta bila Božiček Božo in njegova žena Boža. Tudi šale, ki sta jih stresala, so nastale izpod peresa organizatorja koncerta Lajlarja, mogoče pa so bile le bolj primerne za starše v dvorani, kot za bratce in sestrice nastopajočih. Vrhunec glasbenega večera pa je bil tudi sneg, ki je zapadel na odru, in pobelil tla ter šolski pihalni orkester. Res, da je bil sneg le umeten, vendar je prebudil lepe občutke tudi pri številnih poslušalcih, med katerimi je marsikdo moral koncert spremljati stoje, saj je bila dvorana IKC bistveno premajhna za vse. Polna pa je bila tudi mala dvorana, kjer je bilo moč spremljati dogajanje v živo tudi na projekciji. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

#koronaintervju št. 24 – Simona Zdolšek, ravnateljica glasbene šole

ViP

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Prenovljene Glasovirke ponovno polepšale božični dan

Jure Godler

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več