11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Soki obdaril ponkovško šolo

Ponikva, 21. 11. 2017 – Božiček je na OŠ Blaža Kocena prišel malo več kot en mesec prezgodaj. Tokrat je učence obiskal v podobi Marka Soršaka – Sokija, bobnarja skupine Elvis Jackson in drugih. Za bobnanje se je navdušil pri gledanju hollywoodskega filma Terminator, kjer je poslušal bobnarja priznane skupine Guns ‘n’ Roses. Od takrat ostaja zvest svojemu srcu in bobnom. Soki pa je tudi idejni vodja in motor projekta “20 za 20”.  V začetku projekta je želel z glasbili obdariti 10 osnovnih šol in po tem se ni mogel več ustaviti, čeprav priznava, da je pridobiti finančna sredstva sponzorjev vedno težje. OŠ Blaža Kocena Ponikva je že 61. šola po vrsti, ki je prejela Sokijeve inštrumente. Učenci, ki za darilo niso vedeli, so se zbrali v dvorani šole, kjer so v trajno last dobili nove bobne in elektroakustično kitaro. Naslednji cilj, ki si ga je dobrodelni bobnar postavil, je, da obdari 100 slovenskih šol.

Seveda je Soki iz veliko ponujenih rok nedebudnih bobnarjev izbral nekaj, ki so bobne z njim tudi preizkusili, naučil pa jih je tudi nekaj osnov igranja na bobne. Priznal pa je tudi, da je ob tem svojem večletnem podvigu že zelo utrujen. Zahvalil se je tudi financerjema instrumentov podjetnikoma Juretu in Toniju, iz podjetij TS gradbena skupina in ESV Elektru, ki sta prisluhnila njegovi prošnji. Za konec sta skupaj s profesorjem glasbe Markom Goležem še zaigrala Prinesi mi rože, učenci pa so z njima tudi zapeli. Po skupnem fotografiranju se je Soki podal obdariti naslednje šole. (Jure Godler)

Sorodne novice

Velikost in moč nista najpomembnejši v življenju

Tjaša Ferlež

Obudili spomin na Bratovščino Sinjega galeba

Tjaša Ferlež

Že 8. tradicionalni Kocenov pohod

Tjaša Ferlež

Gostom iz projekta pripravili številna presenečenja

Jure Godler

Prejeli smo: Najboljši na mednarodnih tekmovanjih pri ministrici

Jure Godler

Dobrodelni koncert ob desetletnici šole

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več