29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Šolski avtobus je vodil pustno povorko

Šentjur, 9. 2. 2016 – Pust je dan, ko vsak postane točno to, kar želi. Na ta dan se po svetu odvijajo množične povorke, ki so glede mask prava paša za oči. Za čisto pravo povorko so se letos odločili tudi na Osnovni šoli Franja Malgaja. Dan so otvorili z maskiranjem, nadaljevali pa s kratkim izobraževanjem o pustu in malico. Med tem časom se je v Telovadnici šentjurskih olimpijcev na prihod mask pripravil DJ Kuky. Dobro uro trajajoče rajanje je podkrepil z dobro glasbo, svetlobnimi efekti in umetno meglo.

Ko so dodobra izmučene maske po zabavi izvedele, katere med njimi so najboljše, zanje so uslužbenci šole pripravili nagrade, katere jim je podelili šolski šerif, je pričel na vrsto čas za še malo rekreacije. Pred šolo so formirali povorko in se odpravili na pot. Ta jih je vodila od šole do doma upokojencev, od koder so se počasi odpravili do Mestnega trga. Po nekaj krogih po Mestnem trgu so se odpravili nazaj proti šoli, kjer so se razkropili. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Ponovno prava pustna povorka skozi Ponikvo

Tjaša Ferlež

Šentjursko pustovanje privabilo veliko število pustnih mask

Jure Godler

Prvič bo v šolske klopi sedlo 190 prvošolcev

Jure Godler

Po plašču, zdaj še nova notranjost slivniške šole

ViP

Medobčinsko prvenstvo OŠ v atletiki

Jure Godler

Z avtobusom Nove Slovenije na izlet

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več