11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Ponovno prava pustna povorka skozi Ponikvo

Ponikva, 18. 2. 2023 – V letošnjem letu so se pustne maske po dobrih dveh letih ponovno zbrale v dvorani kulturnega doma na Ponikvi ter s svojim rajanjem odganjale zimo. Tudi letos je Društvo prijateljev mladine Ponikva pod vodstvom Tatjane Lesnika na pustno soboto organiziralo pustno rajanje. V kulturnem domu na Ponikvi se je zbralo lepo število pustnih mask ter nekaj spremljevalcev. Najprej je sledila povorka, v kateri so se maske sprehodile skozi Ponikvo, med tem pa pele in plesale, kot se zanje spodobi. Letos jim je ritem na diatonični harmoniki dajal Rene Špur. Ko so se pustne maske vrnile nazaj, je vsako izmed pustnih mask čakala malica – velik marmeladni krof in sok.

Rajanje in pustne igre

Po okrepčilu so maske rajale, pele in se vrtele še naprej. Mlade članice DPM so tematsko okrasile dvorano ter letos kot novost pripravile nekaj iger, ki so pritegnile sleherno maškaro. Ker so bile vse maske tako izvirne in originalne, je imela strokovna komisija tudi letos veliko dela pri izbiri najboljših mask, ki so na koncu dobile posebno nagrado. Med pustnimi maskami so bili našemljeni posamezniki, nekatere družine pa so se odločile za družinske maske, kar se je izkazalo za zelo izvirno in pogosto idejo. Letos so tako glavno nagrado podarili eni od družinskih mask in seveda izbrali najboljšo posamezno masko pustovanja. Vsaka maska pa je ob koncu rajanja prejela tudi nagrado, ki so jo podarili lokalni sponzorji. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Šentjursko pustovanje privabilo veliko število pustnih mask

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Pustne maske rajale tudi na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Ramni rajale številne maske

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več