-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Srečanje starejših krajanov

Sveti Štefan, 16. maj 2017 – Krajevna organizacija Rdečega križa (KORK) in krajevna skupnost (KS) Sveti Štefan sta skupaj s predsednikom Ivanom Žaberlom in člani RK pripravila tradicionalno srečanje starejših krajanov KS Sveti Štefan. Najprej je bila sveta maša, ki jo je maševal Janez Nerad in je bila darovana pokojnemu Ivanu Smrekarju, dolgoletnemu župniku na Svetem Štefanu. Družabno srečanje s kulturnim programom se je odvijalo v večnamenski dvorani gasilskega doma. Prisotne je najprej pozdravil Ivan Žaberl, v želji, da za trenutek pozabijo na skrbi in se poveselijo med prijatelji.

Učenci

Učenci Podružnične Osnovne šole Sveti Štefan so s kratko igrico zelo nasmejali svoje babice in dedke, so pa tudi zaplesali v spremljavi učiteljice Silve Ketiš na harmoniki. Štefanski fantje so zapeli domače pesmi. Po kulturnem programu so podelili darila krajanom, ki so in bodo letos dopolnili okrogle obletnice.

Gosti srečanja Stanko Šket, župan občine Šmarje pri Jelšah, Vladimir Kamenšek, predsednik Območno Združenja Rdeči križ Šmarje pri Jelšah, Friderik Čoklc, predsednik Društva upokojencev Sveti Štefan, Pavla Rupnik, katehistinja, in Nežika Kamenšek, predsednica KORK Rogaška Slatina, so zbranim zaželeli veliko zdravja in miru. Janezu Neradu so se zahvalili za darovano mašo. Sledilo je veselo druženje med krajani in gosti, kar je bilo pravo presenečenje udeležencev. Tako so lahko pokramljali o svojih problemih. Štefanski fantje pa so zapeli v družbi mladega muzikanta. »Čas tako hitro mine in zopet smo se zbrali, čeprav so nas nekateri že zapustili. Smo pa veseli in srečni, da nas ne pozabi naš Ivan, ki organizira naša srečanja, za kar se mu iz srca zahvaljujemo,« so bile besede srečnih krajanov.

Slavljenci 

Okroglih 70 let so dopolnili Terezija Vozlič, Marija Verk, Leopolda Strašek, Frančiška Bračko, Štefan Škorjanc, Ana Lorger, Anton Kušter, Franc Gregl, Ivan Novak, Martina Ratajc, Ferdinand Žaberl, Vinko Brglez, Vinko Cizej, 80 let pa Marija Ferme, Jožef Bračko, Alojzij Kovačič, Andrej Žaberl, Friderik Artiček. 90 let so slavile Milica Prašiček, Ana Smole in Terezija Artiček. (Milenka Blažević, Foto: Milenka Blažević)

Sorodne novice

Furmani in jahači na konjeniškem pohodu

Milenka Blažević

Družno postavili mlaj na Svetem Štefanu

Milenka Blažević

Gasilstvo združuje ljudi in pomaga bližnjemu

Jure Godler

Konjenica Sveti Štefan s prijatelji in ljubitelji konj

Jure Godler

Sveti Štefan: Srečanje učiteljev in ravnateljev

Jure Godler

Na Svetem Štefanu postavili mlaj po starem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več