22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Pohod po poteh osmice Sveti Štefan

Sveti Štefan, 30. 4. 2024 – Na letošnjem 28. pohodu po poteh Turistične osmice Sveti Štefan, ki jo je zarisal, markiral in mnogokrat prehodil pokojni Daniel Artiček iz Kamnika, rojen v Grobelcah, se je zbralo 120 pohodnikov. Na startu jih je pozdravil Gregor Hvala, predsednik krajevne skupnosti KS Sveti Štefan, jim zaželel veliko dobre volje in prijetnega druženja.

Pohodnike so vodili konjeniki Konjeniškega društva Sveti Štefan, po poti s Svetega Štefana proti Lekmarju, Šentjanžu do Planinškove kleti, kjer so imeli kratek postanek s toplo malico. Pot jih je vodila naprej do Lorgerjeve gorce na Banih Brdah in Mužerlinove domačije v Babni Reki, skozi Babno Brdo in nazaj na Sveti Štefan. Med potjo so domači vinogradniki odprli svoje kleti in pohodnike pozdravili s kozarčkom vinca. Gasilci so na poti pohodnikom nudili tudi prevoz z moštvenim vozilom za vse, ki jim je bila pot pretežka.

Po pohodu je sledila veselica s skupino Mladih 5 in bogatim srečelovom. Organizatorji pohoda in veselice so bili Športno društvo Sveti Štefan, Konjeniško društvo Sveti Štefan, Prostovoljno gasilsko društvo Sveti Štefan, Vinogradniško društvo Štefan Sveti Štefan in KS Sveti Štefan. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Na zboru podelili medalje in priznanje  

Jure Godler

Pohod po Turistični osmici Sveti Štefan

Milenka Blažević

Odvzeli zanemarjene živali na Svetem Štefanu

ViP

Furmani in jahači na konjeniškem pohodu

Milenka Blažević

Družno postavili mlaj na Svetem Štefanu

Milenka Blažević

Gasilstvo združuje ljudi in pomaga bližnjemu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več