17.4 C
Šentjur pri Celju
08/08/2020
sentjur.net

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

Kljub večkratnim pozivom in obvestilom o veliki požarni ogroženosti naravnega okolja se v Občini Šentjur redno pojavljajo kršitve prepovedi. Poveljnik štaba civilne zaščite Igor Gorjup zato ponovno poudarja: kurjenje v naravi je do nadaljnjega prepovedano!
Razglas velike požarne ogroženosti naravnega okolja po sklepu vlade velja za vso državo že od 20. marca! https://www.gov.si/novice/2020-03-20-razglas-velike-pozarne-ogrozenosti-naravnega-okolja/

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v času razglašene velike požarne ogroženosti izvaja poostrene nadzore na terenu. Globa za fizične osebe je skladno s 14. členim Uredbe od 200 do 600 €. V začetku tedna smo bili s strani inšpektorata obveščeni, da po poostrenem nadzoru naša občina sodi med večje kršiteljice. Lahko torej pričakujemo, da bomo tudi v bodoče pod drobnogledom.

Poveljnik Štaba CZ Občine Šentjur Igor Gorjup z operativnimi enotami v sestavi, med katere sodi tudi Gasilska zveza Šentjur s PGD-ji, zato izreka najstrožji apel vsem občankam in občanom: “Kurjenje v naravi je prepovedano. Možnost širitve požarov je zelo velika. Nemarna in brezvestna dejanja posameznikov lahko povzročijo veliko škodo v naravnem okolju in na premoženju vseh vas. Ogrožate lastno varnost in varnost vseh drugih. Poleg tega dodatno po nepotrebnem in brezvestno obremenjujete vse naše gasilce, celoten sistem sistem zaščite pred požari, ki v veliki meri temelji na prostovoljstvu in pripravljenosti pomagati.”

Naj bodo prazniki tokrat prazniki za vse, brez kurjenja, brez požarov in brez intervencij. Bodite odgovorni do soobčanov in svoje skupnosti!

Štab CZ Šentjur vam želi mirne velikonočne praznike.

(vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

Večina gasilskih društev priskočila na pomoč z budnicami

Tjaša Ferlež

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več