-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net
Štajerski val

Štajerski val v jubilejno leto s pomembno pridobitvijo

Šentjur, 13. januar 2023 – Štajerski val, najstarejši slovenski regionalni radio, letos praznuje 70 let. Jubilejno leto so na radijski postaji, ki od leta 2012 oddaja iz Šentjurja, začeli s tehnično nadgradnjo. Od danes so namreč slišni tudi na signalu DAB+.

Gre za digitalno obliko pretočnosti radijskih postaj, kar pomeni, da je signal mnogo kvalitetnejši in posledično zvočna slika boljša. Štajerski val je dostopen na DAB+ omrežju R2 Vzhod, torej je v digitalni tehniki slišan po vzhodnem delu Slovenije. Digitalni signal sprejema večina sodobnejših radiev, pomnjenje frekvenc pa ni več potrebno, saj je sistem nastavljen poimensko.

Na Štajerskem valu so si za digitalno preobrazbo prizadevali že dalj časa, razlaga programska direktorica Greta Kokot Rajković: “Za nas to pomeni izjemno pridobitev, povečano območje slišnosti in predvsem pokritost sivih lis, kjer nas zdaj zaradi geografskih omejitev FM oddajnikov ni bilo mogoče slišati. Še posebej je DAB+ sistem dobrodošel za poslušanje radia v avtomobilu. Skorajda vsi novejši avtomobili, pa tudi nekateri starejši modeli z naprednejšo opremo, že imajo DAB+ radijske sprejemnike.” Kot je še pripomnila programska direktorica, je to prvo in najlepše darilo radijski postaji za njen skorajšnji 70. rojstni dan, ki ga Štajerski val sicer obeležuje na praznik dela.

Sorodne novice

Štajerskemu valu nagrada Društva novinarjev Slovenije

Jure Godler

ŠentjurFEST v ritem plesa dvignil množico

Jure Godler

Peti Afroditin tek s Štajerskim valom po koroni spet takšen, kot mora biti

Jure Godler

Najbolj se je iskrilo ob izjavi Martina Goloba

ViP

Obrazi Štajerskega vala: Davor in Nina

Jure Godler

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več