-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Stand up komika Dule in Rok na Ramninem odru

Ramna, Slivniško jezero, sobota, 9. 7. 2016. Ime še enega dogodka Šentjurskega poletja – Epik večer stand up komedije je povedalo, da prihajata na Ramno zabavna gosta, kar pa je morala potrditi še šentjurska publika. Organizatorja sta bila Epik teater in Študentski klub mladih Šentjur, a žal je gostitelju večera Tomu Costu vodenje dogodka onemogočila angina in tako je bila publika prikrajšana še za kakšno šalo.

Dušan Tomič Dule, za punce Duško, je Bosanec in se rad šali na račun Bosancev. Večer je odprl s problematiko neprimerno izbranih imen, kot je na primer Simona (beri si Mona) na Primorskem. Posredoval nam je tudi modre nasvete svojega očeta, ki pravi, da je treba ljubiti svojega sovražnika – največji sovražnik človeku pa je alkohol. Ponazoril je lastne izkušnje z italijanskim letalskim prevoznikom, a nam je naslednji komik Rok Škrlep, Kranjčan, hitro pojasnil, da Dule »edinokrat, ko je letel, je letel iz službe.« Rok je publiko razživel z nekaj šalami, katerim se skorajda ne bi smeli krohotati. Spraševal se je, kakšni bi danes bili slovenski pesniki in nekaj Prešernovih kitic z mladostnim zanosom tudi odrepal. Poskušal, a žal neuspešno, je tudi odgovoriti na večen nesporazum med mamami in otroci – kaj pomeni ena hrenovka. Stand up komiki zasledujejo pri svojem delu en sam cilj, ljudi je treba nasmejat, in gostoma večera je to na Ramni tudi uspelo. Nekaj šal sta še imela v žepu, a sta rekla, da jih razkrijeta, ko spet prideta na Ramno. (Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

Poleg Artača in Mastnaka tudi drugi znani obrazi na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Šmarski argo tudi v Šentjurju (VIDEO)

Jure Godler

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več