18 C
Šentjur pri Celju
07/04/2020
sentjur.net

Štiri nove medalje šentjurskim atletom

Nova Gorica, 21. 1. 2017 – Atleti Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur nadaljujejo z zimsko tekmovalno sezono 2017. Minuli vikend sta bili kar dve državni prvenstvi. Nastopili so na dvoranskem atletskem prvenstvu Slovenije v krožnih tekih na Dunaju – saj Slovenija nima pokrite krožne atletske dvorane. Krožnega teka sta se udeležila dva atleta – Mojca Centrih in Ambrož Amon ter oba osvojila 3. mesto in bronasto medaljo v teku na 3000 m. Centrihova je tekla v kategoriji članic, Amon pa v kategoriji starejših mladincev.

Naslednji dan je v Novi Gorici, na državnem prvenstvu Slovenije, v dvorani, za kategoriji U13 in U14, ter mednarodnem mitingu, v okviru tega prvenstva, nastopilo 6 šentjurskih atletov. Za posebno veselje sta poskrbela z osvojitvijo bronaste medalje Špela Ipšek v kategoriji U14, in sicer v teku na 50 metrov/ovire, in Jan Pavlič, tudi v kategoriji U14 na teku na 600 m. Z uvrstitvijo v finalne teke na 60 m pa sta bila prav tako v okviru državnega prvenstva uspešna Larisa Ramšak v kategoriji U14, ki se je uvrstila v B-finale ter Žiga Kolar v kategoriji U13, ki se je uvrstil v A-finale. Na članskem mitingu v okviru prvenstva sta nastopili še dve atletinji – Eva Kolar in Eva Fajs – ter se obe uvrstili v B-finale teka na 60 metrov.

Sorodne novice

Mladi atleti blesteli na državnem prvenstvu

Jure Godler

Atletski klub Šentjur in Vlado Artnak prejemnika priznanj

Jure Godler

Paraolimijec Henrik Plank bo zastopal Slovenijo

Jure Godler

Atleti osvojili tri medalje na Krosu občinskih reprezentanc

Jure Godler

Prva tekma že devete Kozjanske otroške atletske lige

Danijel Berden

Na Konjiškem maratonu dve atletinji z medaljami

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več