17.4 C
Šentjur
18/09/2019
sentjur.net

Stolp ljubezni dobiva svojo podobo

Žusem, 31. 10. 2014 – Verjetno največji in najdražji projekt nekega prostovoljnega društva v občini Šentjur dobiva svojo končno podobo. Planinsko društvo Žusem izpolnjuje svoje sanje z gradnjo Stolpa ljubezni, kakor se bo imenoval leseni razgledni stolp na vrhu Žusma. Naslednjo sredo, 5. novembra, če jim bo naklonjeno vreme, bodo na vrh stolpa dvignili zadnjo leseno stranico in na streho obesili poleg slovenske zastave še smrečico. Predsednik PD Žusem, Simon Mansutti, nam je zaupal, da bodo res postavili stolp naslednji teden, a na uporabno dovoljenje bodo morali počakati še nekaj časa. Uradno otvoritev bodo izvedli 18. septembra naslednje leto. Še vedno pa člani društva zbirajo prostovoljne prispevke za stolp. Žal so stopnice, ki so jih namenili za napis donatorjev, že pošle, zagotovo pa bodo nekje na stolpu našli še kakšno mesto tudi za tiste, ki bodo prispevali še v prihodnje.

Načrt za stolp je po zgledu lesenega razglednega stolpa z Vrhnike pripravil Andraž Torkar, temeljno ploščad je zgradilo Zidarstvo Zvone s. p. leseni del stolpa pa gradi podjetje Tesarstvo in krovstvo Štebe Igor s.p.. Višina Stolpa ljubezni bo znašala kar 25,90 m in bo največji leseni stolp v Sloveniji. Imel bo 116 stopnic, 22 podestov in dve razgledni ploščadi. Za postavitev bodo potrebovali 30 kubičnih metrov armiranega betona za temelje, 44 kubičnih metrov obdelanega macesnovega lesa, 1500 kg nerjaveče kovine (inox).

Prispevki se pobirajo na naslednjih mestih: Berni bar, Gostilna Lesjak Ana, Okrepčevalnica Lizika Čoklc, Turistična kmetija Žurej, Okrepčevalnica Gajšek, Tim bar na spodnjih kontaktih ali na TRR PD ŽUSEM. Račun, kamor lahko nakažete prispevke, je odprt pri Deželni banki Slovenije s št. 19670-5009898643. (Jure Godler)

Sorodne novice

Razpršeno in mokro na Stolp ljubezni

Jure Godler

Osvojili tudi Stolp ljubezni

Jure Godler

Sončni pohod na Stolp ljubezni uspel

Jure Godler

Podelili priznanja najbolj prizadevnim prostovoljcem

Jure Godler

Otvorili Stolp ljubezni

Jure Godler

100 žensk vendarle ni odpihnil veter

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več