8.7 C
Šentjur pri Celju
21/01/2021
sentjur.net

Štrudlmojstra in zmagovalec z najdaljšim olupom  iz naših logov

Podsreda, 11. 10. 2018 – Že 19. praznik kozjanskega jabolka v Podsredi je privabil številne obiskovalce, saj se je dvodnevnega sejemskega dogajanja udeležilo okoli 18.000 obiskovalcev. Sicer pa že po tradiciji skoraj teden dni pred tem v Podsredi potekajo številne pestre aktivnosti, ki ponujajo zanimive in poučne vsebine Kozjanskega parka. Po besedah v. d. direktorja mag. Valerije Slemenšek je v sejemskih dnevih Podsreda pokala po šivih, saj so si obiskovalci lahko ogledali in se poslužili ponudbe na 145 stojnicah. Sejemsko dogajanje so spremljale in obogatile številne razstave in aktivnosti, ki so bile tudi tekmovalnega značaja.

Pekli so ‘štrudl’ za naziv Štrudlmojstr/ca in dobili nova štrudlmojstra. Tovrstni naziv sta si letos zaslužila Davor Pušnik in Kristjan Šmid, ki sta tekmovala za radio Štajerski val. Tekmovanje je potekalo tudi v najdaljšem olupu iz jabolka in zopet je zmagal Martin Magdalenc iz Žegra. Od desetih tekmovanj, ki se jih je Magdalenc udeležil, je zmagal sedemkrat. Njegov olup je tokrat meril kar 730 cm in tako je Magdalenc presegel svoj rekord iz leta 2013. Takrat je njegov olup meril 540 cm. Drugo in tretje mesto sta si prilupila Olga Simončič iz Podsrede  in Matija Recko, prav tako iz Žegra.

V kulturnem programu se je zvrstilo preko 200 nastopajočih. Od ljudskih pevcev in godcev prek harmonikarjev do folklornih skupin. Kulturni program so popestrili Ljudski pevci s Prevorja s harmonikarjem Žigom Polšakom, Štefanski fantje, folklorna skupina sv. Štefan in Fantje z Žusma. Posebno zanimanje je vzbudila predstavitev starodobnih koles kluba »Večno mladi« Šentjur.  Naj še dodamo, da se je svojo stojnico s prikupnimi malčki in vzgojiteljicami predstavila tudi enota vrtca Dobje pri Planini. Obiskovalci so lahko pokusili njihove dobrote, ki so jih v vrtcu sami pripravili. (Majda Rezec, foto: Majda Rezec, arhiv Kozjanski park)

Sorodne novice

Obrazi Štajerskega vala: Davor in Nina

Jure Godler

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Afroditin virtualni izziv s Štajerskim valom

Jure Godler

Prejeli smo: Pregled pestrega leta v Kozjanskem parku

Jure Godler

Dež ni odgnal zabave željnih na ŠtajerFEST-u

Jure Godler

Množično na 3. Afroditinem teku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več