-1.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2020
sentjur.net

Tajfunovci predstavili ekipo

Planina pri Sevnici, 26. 9. 2016 – Po tem ko so v naši prvoligaški ekipi KK Tajfun zaključili z draftom – nakupom novih igralcev, so te predstavili tudi na planinskem gradu, kamor jih je povabil generalni sponzor ekipe Tajfun. Ekipa, ki je doživela velike kadrovske spremembe, je po kakovosti še vedno velika neznanka. Od starih igralcev sta ostala le kapetan Milan Sebič in Ivo Držić, vsi ostali obrazi, vključno z večino tehnične ekipe, pa so novi. Kot smo že poročali, bo novo ekipo vodil Krešimir Bašić, ki od te postave pričakuje veliko – vsaj dosego cilja – uvrstitev v zaključni del tekmovanja – ligo za prvaka. Kako močna je doslej še neuigrana ekipa novincev, bomo videli po prvih ligaških tekmah.

Tokratni sprejem na Gradu Planina je bil namenjen predvsem sponzorjem ekipe in sedmi sili, barve navijačev sta branila Ivan Zupanc – Ičo in Rafko Vončina, predsednik in podpredsednik Šentjurskih vitezov. Zbrane je kot prvi nagovoril Iztok Špan, generalni pokrovitelj ekipe in predsednik kluba. “Igramo za prvaka, za to smo rojeni. Za tiste, ki temu ne verjamejo, imamo dokaz izpred dveh let, ko smo to tudi postali,” je bil motiviran in optimističen Špan. Dušan Debenak, član uprave, je spregovoril o vtisih, ki jih je dobila na pripravah v Dalmaciji. “Na treningih se je iskrilo in lomilo, igralci so dali vse od sebe. Če se po jutru dan pozna, ni potrebe, da smo skeptični,” je povedal. Bogdan Rahten, ki je tudi tiskovni predstavnik kluba, pa je predstavil celotno ekipo, ki bo branila šentjurske barve – Milan Sebič, Ivan Držić, Žiga Debelak, Amar Ejup, Žiga Fifolt, Malcolm Montgomery Grant, Luka Knez, Matic Maček, Milija Miković, Dejan Milašinović, Keon Dashawn Moore, Mirza Sarajlija, Frederick Maurice Thomas in Khaliq Spicer – poleg Slovencev še štirje temnopolti Američani in en Črnogorec.

Po predstavitivi ekipe so organizatorji povabili zbrane na ogled in preizkus Tajfunovega simulatorja dvigala in žičnice MOZ. Za kulturni intermezzo pa sta poskrbela mladi bobnar Miha Gradišnik in Zoran Zorko, virtuoz na diatonični harmoniki. Šentjurska prvoligaška ekipa bo svojo prvo mednarodno tekmo v novi sezoni zaigrala v Sixt Alpe Adria Cup-u, v predtekmovalni skupini C, z ekipo Patrioti Levice. Poleg te slovaške ekipe pa se bodo pomerili še z ekipo ECE Kapfenberg Bulls iz Avstrije. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kolumna: Ključni dejavnik ekološke preobrazbe posameznika in družbe

Bogdan Rahten

Gostujoča kolumna: Soditi, obsojati ali opazovati?

Jure Godler

Kolumna: Ali sploh znamo biti prijatelj?

Bogdan Rahten

Kolumna: Jaz sem že v redu, krivi so drugi!

Jure Godler

Kolumna: Zakaj je prevzem lastne odgovornosti naša ključna odločitev

Bogdan Rahten

Župan sprejel odličnjake pod posebnimi ukrepi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več