3.8 C
Šentjur pri Celju
18/04/2024
sentjur.net

Ameriška veleposlanica obiskala Planino pri Sevnici

Planina pri Sevnici, 11. marec 2024 – Veleposlanica Združenih držav Amerike v Sloveniji Jamie L. Harpootlian se je te dni mudila v naših krajih. Obiskala je Celje, nato pa tudi Planino pri Sevnici, kjer jo je gostilo podjetje Tajfun. V delegaciji prve ameriške diplomatke v Sloveniji je bil tudi gospodarski ataše na veleposlaništvu Onejin Wu, za katerega obisk na Planini ni bil prvi.

Hatpootlianova se je ustavila na gradu Planina, ki je v Tajfunovi lasti, in se sestala z vodostvom podjetja. Kot so nam sporočili, je bil namen obiska predvsem seznanitveni: “Namen je bil predvsem bolje spoznati naše podjetje, našo dejavnost ter predanost k trajnostnemu in skrbnemu ravnanju z gozdovi. Poleg tega pa smo razpravljali tudi o možnostih sodelovanja in krepitve naše dejavnosti na ameriškem trgu.” Planinski Tajfun je v Združenih državah Amerike sicer že prisoten, tam deluje preko podružnice Tajfun USA, svoje delovanje pa si želijo, kot dodajajo, v Ameriki še okrepiti. (Foto: Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani)

Sorodne novice

Kako kaže parkirni hiši na Planini pri Sevnici?

ViP

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler

Tajfun Planina: Naš paradni konj praznoval abrahama

Jure Godler

Šentjurčani ohranili prvoligaški status

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več