15.3 C
Šentjur pri Celju
03/04/2020
sentjur.net

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Novo mesto, 30. 6. 2019 – Pred državnim prvenstvom, ki je med 22. 6. in 30. 6. potekalo v Novem mestu, je izbrana postava plesalcev in trenerjev Plesnega centra TBA, kot del slovenske reprezentance, Slovenijo zastopala na mednarodnih tekmovanjih. Tam so dosegli nekaj zavidanja vrednih rezultatov – 3. mesto na evropskem prvenstvu IDO v Riminiju, Italiji, je dosegla HIP HOP članska formacija ROYCE. Poleg tega pa je finalno 5. mesto zasedla še solistka Lana Apotekar.

Plesalke disciplin disco, jazz in modern v juniju v Bratislavi udeležile svetovnega pokala IDO v disco dancu in evropskega prvenstva IDO v Pragi za jazz in modern. Plesalci TBA-ja so zaplesali tudi na državnem prvenstvu Plesne zveze Slovenije, kamor se med sezono na pokalnih turnirjih kvalificirajo najboljši plesalci iz cele Slovenije. Prvenstva se je iz Plesnega centra TBA udeležilo več kot 80 tekmovalk in tekmovalcev, pod vodstvom trenerjev disciplin HIP HOP, JAZZ, DISCO in MODERN. Zaplesali so s kar 25 plesnih točk in si na koncu priplesali so 17 finalnih uvstitev in 8 medalij. Naslov državne prvakinje je osvojila HIP HOP solistka Lana Apotekar, vice državna prvakinja v kategoriji DISCO solo deklice je postala Živa Čurčič, srebrno medaljo v HIP HOPu pa so si priplesale članska formacija ROYCE, članska mala skupina STAMINA in otroška mala skupina SWEETAS.

Bronasto odličnje si je priplesala mladinska HIP HOP formacija ANNAN ter članski in otroški HIP HOP duo Lana Apotekar in Hana Firer (člani) ter Anja Aristovnik in Zara Kajtna (otroci). Letošnjo plesno sezono vsekakor zaznamujejo novi spomini, novi dosežki, nove izkušnje, nove vezi ter nova spoznanja, s katerimi se trenerska ekipa in plesna postava Plesnega centra TBA podaja v poletne mesece.

(A. H., foto: arhiv Plesnega centra TBA)

Sorodne novice

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

Mednarodno tekmovanje na Ponikvi

Jure Godler

Blagovčane je družila pesem in radost

Jure Godler

TBA-jevce obiskal Božiček

Jure Godler

Stoječe ovacije za Fleek show II

Jure Godler

Temperementna Španija v objemu Harlekina

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več