11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Tekmovali v gasilski orientaciji

Šentjur, 6. 5. 2017 – Prejšnji teden so člani PGD Šentjur organizirali Tekmovanje Gasilske zveze Šentjur v gasilski orientaciji. Štart so predvideli na parkirišču za Ipavčevim kulturnim centrom. V meglenem jutru so se ekipe pionirjev in mladincev podale na točke, označene na kartah. Pionirji so imeli označene tri kontrolne točke, mladinci pa pet. Pot je potekala mimo doma starejših občanov Šentjur, mimo cerkve na Botričnici, mimo rezervarja za vodo nad pokopališčem, mimo Žličarjeve domačije (jaslice) in do Lovskega doma. Od tu pa so morali samo še priti v cilj. Proga je bila zelo razgibana, vendar ne pretežka. Tekmovanja se je udeležilo 26 ekip, najboljše ekipe pa se bodo uvrstile na regijsko orientacijo, ki bo meseca septembra v Šmarju pri Jelšah.

V kategoriji pionirjev so zmagali mladi gasilci iz Ponikve pred Slivnico pri Celju in Lokarjami, med pionirkami pa Dobjanke pred Slivnico pri Celju 1 in Ponikvo. V kategoriji mladinci so bili najhitrejši fantje iz Loke pri Žusmu, pred Ponikvo in Šentjurjem, med mladinkami pa so se najbolje orientirale gasilke iz Dolge Gore, pred Dobjankami in Planičankami. Tekmovali sta tudi dve ekipi gasilskih pripravnikov in pripravnic. Med prvimi je zmagala ekipa PGD Ponikve, v kategoriji pripravnic pa ekipa PGD Prevorje. (Jure Godler)

Sorodne novice

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stvareh v neurju s poplavami med 3. in 6. avgustom 2020

Jure Godler

VIDEO, FOTO – Občino zajelo neurje – škodo še ugotavljajo

Jure Godler

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Večina gasilskih društev priskočila na pomoč z budnicami

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več