29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Telovadnico na OŠ Hruševec Šentjur bodo dozidali

Šentjur, 27. 5. 2024 – V poletnih dneh se bo pričela izvjati še ena pomemba investicija v športno infrastrukturo. Tokrat bo prenovo in rekonstrukcijo doživela telovadnica na OŠ Hruševec Šentjur, kjer se bo širila na severno stran – zdajšnji vhod. Prizidava bo imela ravno streho z minimalnim padcem. Ureditev pritličja zajema sprejemno avlo, prostor za prodajo kart, sanitarije, skladišče, garderobo za domače z dodatnim kabinetom, sanitarijami ter prostor za čistila. V prvem nadstropju so predvideni klubski prostori, mala dvorana, sejna soba, večnamenska dvorana, kabinet/prostor za IKT opremo, prostor za čistilko ter dostop do fiksnih tribun.

860 m2 novih površin

Izven objekta se bo umestila klančina, kjer se bo izvedel dostop do skladišča in do lažjega vnosa opreme v telovadnico na zahodni strani, ter na jugovzhodni strani še zadrževalnik visokih meteornih voda. Tako bo šolska telovadnica dobila 580 m2 več prostorov v pritličju in 279 m2 v nadstropju. “Gre za 860 m2 nove športne površine, za katero smo dobili sofinanicranje tudi iz rapisa Fundacije za šport v višini 75.000 evrov,” je povedal župan mag. Marko Diaci. Na javnem razpisu so izbrali najugodnejšega izvajalca – to bo podjetje Halomojstri, d. o. o. iz Polzele. Skupna vrednost pogodbenih del pa bo 2.252.288 evrov z vključenim davkom. Zaključek del pa se predvideva v avgustu 2025. (Jure Godler)

Sorodne novice

Sodoben pouk na Osnovni šoli Hruševec Šentjur

Jure Godler

Mala šefa Slovenije postala Hruševljana

Jure Godler

Na šolski proslavi otvorili energetsko sanirano šolo

Jure Godler

Hruševec med najbolj športnimi šolami

ViP

Hura, prosti čas

Jure Godler

OŠ Hruševec Šentjur v energetsko sanacijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več