5.5 C
Šentjur pri Celju
24/03/2023
sentjur.net

Tri medalje atletom na državnem prvenstvu

Maribor, 27. 9. 2020 – Na dvodnevnem Prvenstvu Slovenije v atletiki za pionirje in pionirke (U12 in U14), ki je bilo v Mariboru, so nastopili tudi atleti Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. Dosegli so tri odlične uvrstitve na zmagovalne stopnice. Prvi dan prvenstva je za veselje poskrbela Urška Ogrizek v teku na 200 m z bronasto medaljo in novim klubskim rekordom. Ta znaša sedaj za kategorijo U14 dekleta 26,43 sekunde.

Tudi drugi dan Prvenstva Slovenije so se šentjurski atleti veselili novih medalj. Tokrat so osvojili kar dve, poleg njih pa so atleti dosegali tudi ostale visoke uvrstitve ter podrli še dva klubska rekorda. Naslov državne prvakinje si je pritekla ponovno s klubskim rekordom Urška Ogrizek v finalu teka na 60 m. V teku na 60 m se je v A-finale z osebnim rekordom uvrstil tudi Nej Dobovišek.

Drugo medaljo – bronasto – pa je pritekel na 1000 m Martin Artnak. Na 1000 metrov so tekla tudi dekleta. V razburljivem teku, kjer je bil dosežen tudi državni rekord, je Ana Ogrizek, z novim klubskim rekordom, osvojila visoko, a nehvaležno 4. mesto. Uspešno so nastopili tudi drugi šentjurski atleti s številnimi visokimi uvrstitvami in tudi osebnimi rekordi.

Sorodne novice

Urška Ogrizek med najhitrejšimi Slovenkami

Jure Godler

Urški Ogrizek srebrna medalja in klubski rekord v teku na 60 m

Jure Godler

Urška Ogrizek tretja na Češkem

Jure Godler

Urška Ogrizek državna prvakinja v teku na 100 m

Jure Godler

Nova podlaga kraljici športa

ViP

Filip Cmok uspešen tudi v znanju biologije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več