5.7 C
Šentjur pri Celju
20/10/2020
sentjur.net

Tri medalje atletom na državnem prvenstvu

Maribor, 27. 9. 2020 – Na dvodnevnem Prvenstvu Slovenije v atletiki za pionirje in pionirke (U12 in U14), ki je bilo v Mariboru, so nastopili tudi atleti Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. Dosegli so tri odlične uvrstitve na zmagovalne stopnice. Prvi dan prvenstva je za veselje poskrbela Urška Ogrizek v teku na 200 m z bronasto medaljo in novim klubskim rekordom. Ta znaša sedaj za kategorijo U14 dekleta 26,43 sekunde.

Tudi drugi dan Prvenstva Slovenije so se šentjurski atleti veselili novih medalj. Tokrat so osvojili kar dve, poleg njih pa so atleti dosegali tudi ostale visoke uvrstitve ter podrli še dva klubska rekorda. Naslov državne prvakinje si je pritekla ponovno s klubskim rekordom Urška Ogrizek v finalu teka na 60 m. V teku na 60 m se je v A-finale z osebnim rekordom uvrstil tudi Nej Dobovišek.

Drugo medaljo – bronasto – pa je pritekel na 1000 m Martin Artnak. Na 1000 metrov so tekla tudi dekleta. V razburljivem teku, kjer je bil dosežen tudi državni rekord, je Ana Ogrizek, z novim klubskim rekordom, osvojila visoko, a nehvaležno 4. mesto. Uspešno so nastopili tudi drugi šentjurski atleti s številnimi visokimi uvrstitvami in tudi osebnimi rekordi.

Sorodne novice

Na cestnem nočnem teku Ana Majcen do medalje

Jure Godler

Mladi atleti blesteli na državnem prvenstvu

Jure Godler

Atletski klub Šentjur in Vlado Artnak prejemnika priznanj

Jure Godler

Paraolimijec Henrik Plank bo zastopal Slovenijo

Jure Godler

Naši osnovnošolci med najboljšimi v cestnem teku

Jure Godler

Atleti osvojili tri medalje na Krosu občinskih reprezentanc

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več