21.6 C
Šentjur pri Celju
02/07/2022
sentjur.net

Tudi naše plesalke do naslova svetovnih prvakinj

Kopenhagen, 22. 10. 2017 – Plesalke in plesene inštruktorice, ki plešejo v Plesnem centru TBA, so se vrnile s Svetovnega prvenstva na Danskem. Na tekmovanju so se po šestih dneh, ki so bili za plesalke polne novih izkušenj, vtisov in vezi, vrnile domov z več kot odličnimi rezultati, ki so jih dosegle na tekmovanju. Tekmovalke plesne skupine Fierce, ki trenirajo pod vodstvom Šentjurčanke Tjaše Leban, so v kategoriji Hip hopa mladinskih malih skupin postale svetovne prvakinje. V tej skupini pa plešejo tudi Šentjurčanke Nika Cehnar, Laura Pintar in Nina Hauc. Fiercovke so naziv svetovnih prvakinj dodale k starim nazivom, kjer so bile v lanskem letu državne, evropske in svetovne prvakinje, leta 2015 pa vice svetovne prvakinje.

Skupina Candy Hop, v kateri pleše tudi naša mlada plesalka Zala Plevnik, so za las zgrešile medaljo v kategoriji Hiphopa otroških malih skupin in osvojile četrto mesto. Po šestem mestu so posegle v članski kategoriji malih skupin plesna skupina Connexion, ki pa so tudi lanskoletne državne in evropske prvakinje. V Connexionu pleše poleg mentorice Tjaše Leban tudi Larisa Tanšek.

V plesnem paru v hiphopu sta 7. mesto osvojile Kaja Lajh in Zala Plevnik v otroški kategoriji, 9. mesto Tjaša Leban in Larisa Tanšek v članski kategoriji, 11. mesto Lana Apotekar in Sara Jezernik v mladinski kategoriji. V članski kategoriji v solo nastopu pa je Tjaša Leban osvojila 13. mesto. Plesalke, ki so se vrnile domov, so z bučnim sprejemom sprejeli v Fitnesu Top Fit. Plesalke se zahvaljujejo tudi fizioterapevtu Gregorju Zdolšku, ki je poskrbel za poškodbo plesalke skupine Fierce, da je na svetovnem prvenstvu lahko brezkrbno odplesala in si okoli vratu nadela zlato medaljo. (Jure Godler)

Sorodne novice

S plesom obudili čare in skrivnosti orienta

Jure Godler

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Jure Godler

Blagovčane je družila pesem in radost

Jure Godler

TBA-jevce obiskal Božiček

Jure Godler

Stoječe ovacije za Fleek show II

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več