19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Turizem na pravi poti

Šentjur, 29. 9. 2015 –  Župan mag. Marko Diaci je ob dnevu turizma (obeležujemo ga 27. septembra) v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju pripravil sprejem za delavce v turizmu, akterje na tem področju ter lokalne ponudnike turističnih produktov.

Srečanja se je udeležil predsednik Turistične zveze Slovenije, sicer tudi župan sosednje občine Podčetrtek Peter Misja, ki je predstavil njihove dobre prakse povezovanja v turizmu, sicer v navezavi z bližnjimi termami. Kot pa je v podrobnejšem nagovoru izpostavil gostitelj župan Diaci, ima šentjurska občina na področju turizma še veliko rezerv. Poudaril je, da smo dosegli vsebinski premik v oblikovanju integralnih turističnih produktov za ciljne skupine, kar pa se še ne odraža skozi uradne statistike. Po podatkih tako na primer v občini Šentjur skupno zabeležimo le 2.000 nočitev letno, ponudba tovrstnih kapacitet je dokaj skromna, na drugi strani pa se ves čas povečuje obisk muzejskih zbirk.

Tudi sicer Občina Šentjur stavi predvsem na štiri turistične stebre – zapuščino skladateljev in zdravnikov Ipavcev (v navezavi z ohranjeno in prenovljeno arhitekturo starega trškega jedra Zgornjega trga), Slomška (Ponikva, romarski turizem), na rekreativno-pohodniško-ribolovni biser z velikim potencialom, Slivniško jezero ter na edinstveno arheološko zapuščino Rifnika. Spomnil je tudi na glavne poudarke Programa razvoja 2015–2020, ki ga bo sprejemal občinski svet ter strnil: »Akterji na področju turizma in z njim povezanih dejavnosti si moramo prizadevati, da bo leta 2020 občina Šentjur kot turistična mikro destinacija prijazna domačinom, ki bodo samoiniciativni, ponosni ter sposobni povezovati kakovostno življenje in omogočati izvirna, butična, specializirana, aktivna, kulturna in kulinarična doživetja obiskovalcem.«

Sicer se ves čas vlaga v turistično infrastrukturo, vendar pa so ključnega pomena seveda turistom privlačne in zanimive vsebine. Obiskovalci so si v uradnem delu sprejema ogledali tudi projekcijo turističnega promocijskega filma, ki je nastal v okviru projekta razvojne agencije ter prisluhnili vokalistkam zasedbe Smash, šolarji OŠ Slivnica pri Celju in OŠ Dramlje pa so predstavili svojo avtorsko turistično promocijo, ki jo razvijajo v okviru turističnih krožkov. (vir: turizem-sentjur.com)

Sorodne novice

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

Šentjurska bencinska črpalka med najlepšimi v državi

ViP

Buč’nce, a z upoštevanjem ukrepov

Jure Godler

V Šentjurju unovčenih skoraj 300 bonov, Dobje unovčevalce še čaka

ViP

Šentjur korak bližje lenti najlepšega in najgostoljubnejšega manjšega mesta

ViP

Turistični boni: Šentjurčani pri unovčevanju še zadržani

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več