5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Umor v Šentjurju: Misterij pogrešanega končno razrešen

Ljubljana, 9. 6. 2014 – V novinarskem središču Ministrstva za notranje zadeve v Ljubljani je v ponedeljek potekala tiskovna konferenca o izsledkih preiskave najdbe dveh pogrešanih oseb. Prvi, 22-letni mladenič iz Dolenjske, ki so ga našli v vodnjaku v bližini zidanice, je bil štirikrat ustreljen v hrbet. Ustrelil ga je drugi mladenič, ki mu je bil dolžan okrog 3.000 evrov.

Druga najdba pogrešanega pa se je zgodila v Šentjurju v enem izmed blokov Na lipico. Alojz Podlogar je bil pogrešan od sredine letošnjega aprila. Gasilci so sredi aprila s pomočjo policistov vstopili v njegovo stanovanje. Ker ga niso našli, ga je policija uvrstila na seznam pogrešanih oseb. V začetku junija, natančneje 4. 6., sta šentjurska gasilca v istem bloku ponovno s pomočjo policije vstopila v klet, kjer so v sumljivih okoliščinah našli moško truplo. Po takratnih neuradnih podatkih naj bi šlo za nasilno smrt. Na današnji tiskovni konferenci je vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Damjan Turk predstavil ugotovitve intenzivne policijske preiskave tega primera.

27-letnik, sicer državljan Bosne in Hercegovine, je 62- letnega Alojza Podlogarja med delom v kleti napadel z gasilnim aparatom in ga umoril. Truplo je nato skril v svoj del kleti. 3. junija so policisti od prebivalcev dobili obvestilo o neznosnem smradu v kleti. Ob prihodu policistov se je 27 letnik, sicer državljan Bosne in Hercegovine, izgovoril, da je izgubil ključ in sam vdrl v klet. Osumljenec je ob najdbi trupla sicer zaigral veliko začudenje, a so mu policisti vseeno odvzeli prostost.

Osumljeni naj bi umorjenemu pred tem odtujil 8.000 evrov, za kar ga je tudi prijavil. Sicer sta soseda dobro sodelovala. Celo na dan umora sta skupaj delala v kleti, kjer sta napeljevala elektriko. Osumljeni se je sicer zaradi dela večkrat vračal v BiH in Avstrijo, a se je zaradi prikrivanja dokazov vračal v Slovenijo. Truplo je namreč ovijal v folijo in posipaval z lepilom za keramiko. Močan vonj je prikrival z raznimi osveževalci zraka in mili.

Zoper 27-letnika so policisti odredili pripor, grozi pa mu do 15 let zapora. (Z. B.)

Sorodne novice

Sveta birma v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Zakrament svetega obhajila prejelo 69 otrok

Jure Godler

V Šentjurju in v Štorah umrla dva voznika osebnih vozil

Jure Godler

7 de’ci so se potepali po Krasu in Brdih

Jure Godler

Del gasilske olimpijade tudi v naših krajih

Tjaša Ferlež

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več