19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Zakrament svetega obhajila prejelo 69 otrok

Šentjur, 21. 5. 2023 – Šentjurska farna cerkev je znova pokala po šivih. Zakrament svetega obhajila je namreč prejelo kar 69 otrok. Sveto obhajilo je najpomembnejši zakrament, ki ga prejmejo otroci, ki dosežejo določeno zrelost, v osebnem pa tudi v krščanskem življenju, od tega pa so odvisni vsi ostali zakramenti. Verniki razlagajo, da je v zakramentu evharistije navzoč sam Jezus Kristus, v ostalih zakramentih pa se vernike dotika preko različnih stvarnih elementov – voda, olje, odveza …)

Prejeli Jezusa v srce

Na ta dan so otroci prejeli Jezusa v srce. Šentjurski župnik Mitja Markovič pa je znova pripravil obred, kjer se je veliko pelo in plesalo. Da so bili otroci naučeni vseh besedil in kretenj pa so zelo zaslužne tudi katehistinje, ki so otroke primerno pripravile. “Želimo vam, da bi Jezusa vsak dan sprejeli v svoje srce in da bi on tam našel prijetel in topel dom,” je uvodoma povedala katehistinja Sabina Zupanc.

Pred oltajem pa so pripravili veliko srce z fotografijami prvoobhajancev, ki je otrokom simboliziralo to, da so nošeni v božjem srcu. Otroci, vsi enotno oblečeni v belo so na koncu obreda še prvič prejeli tudi hostijo in se v sončno nedeljo podali vsak s svojo družino na praznovanje. (Jure Godler)

Sorodne novice

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež

Sveta birma v Šentjurju

Tjaša Ferlež

V Šentjurju in v Štorah umrla dva voznika osebnih vozil

Jure Godler

Dedek Mraz otrokom razdelil kar 1.126 daril

Jure Godler

Šentjurska birma Hruševljanov in Šentvidčanov

Jure Godler

Že druga šentjurska birma v letošnjem letu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več