24.1 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Unikatna noč v Lokarjah

Dole, 3.8. 2019 – Kot že vrsto let do sedaj so tudi letos gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Lokarje pripravili tradicionalno gasilsko noč. Poleg zabave z ansamblom Unikat so gasilci organizirali tudi gasilsko tekmovanje. Moštva so se med seboj pomerila v vaji z motorno brizgalno po pravilih CTIF – suha vaja – in v hitri mokri vaji “Loeschengriff”, kjer sodeluje sedem gasilcev.

Tekmovanje je malce zmotila dežna ploha, vendar se je organizatorji in tekmovalci niso ustrašili in kljub temu pokazali dobro pripravljenost, ne glede na vremenske razmere. Ampak kot pravi pregovor »Za vsakim dežjem posije sonce«, je tudi v Dolah kmalu po dežju posijalo sonce in tako pregnalo dežne oblake.

Prehodni pokal v trajno last na Ponikvo

Skupaj z županom Občine Šentjur Markom Diacijem in predstavnikom gasilske zveze Šentjur Urošem Sitarjem so podelili pokale najboljšim trem ekipam v vsaki tekmovalni vaji. Prehodne pokale pa je podelil tudi predsednik Krajevne skupnosti Blagovna Anže Rezar.

V suhi vaji z »motorno brizgalno po pravilih CTIF« so tretje mesto dosegle PGD Kalobje, drugo mesto PGD Prožinska vas in prvo mesto PGD Oplotnica. Med ekipami članov so tretje mesto osvojili PGD Dramlje, drugo mesto PGD Sveti Štefan in prvo mesto PGD Ponikva1, ki so v trajno last dobili tudi prehodni pokal krajevne skupnosti Blagovna.

V hitri mokri vaji »Loeschengriff« so v kategoriji članov tretje mesto osvojili PGD Trnovlje, drugo mesto PGD Socka in prvo mesto PGD Planina. Med članicami so tretje mesto osvojile PGD Kalobje, drugo mesto PGD Trnovlje in prvo mesto PGD Oplotnica.

Za konec je predsednik PGD Lokarje Andrej Županc podal posebno zahvalo vsem sponzorjem in donatorjem. »V društvu letos praznujemo 119. leto od ustanovitve društva, zato smo letos pristopili k obnovi pritličja gasilskega doma. Prav zato so nam take prireditve, kot jih izvajamo vsakoletno, še poseben pomemben vir dohodka. Vedno se priporočamo krajanom, podjetjem  in drugim, ki nam vedno priskočijo na pomoč tako s finančnimi, kot denarnimi prispevki ali dobitki za srečelov.« Zbrane je še dolgo v noč z dobro glasbo zabaval ansambel Unikat, lokarski gasilci pa so poskrbeli, da hladne pijače in dobre jedače ni manjkalo.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Gasilski dom na Planini pri Sevnici že do koncu prihodnjega leta

Tjaša Ferlež

Lokarska gasilska mladina se pripravlja na tekmovanja

Jure Godler

Tradicionalna gasilska vaja treh občin

Tjaša Ferlež

‘Slovenija, od kod lepote tvoje’ zadonela iz 250 gasilskih grl

Jure Godler

Angelska nedelja – dogodek, ki je presegel pričakovanja

Urša Kajba

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več