4.6 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

V boj za županski stolček tudi Lovro Perčič

Šentjur, 26. 8. 2014 – Odbor šentjurske SDS je sklicala novinarsko konferenco, na kateri je predstavila svojega županskega kandidata na lokalnih volitvah. Barve stranke bo zastopal 40-letni Šentjurčan Lovro Perčič. V politične vode je Perčič prvič stopil leta 2005, zaposlen pa je na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Na prvo mesto postavlja družino s svojimi tremi otroki. Po tem, ko ga je več občanov nagovarjalo k temu, da kandidira za župana občine Šentjur, se je odločil in sprejel izziv. Prepričan je, da občina Šentjur potrebuje župana, ki bo mislil na vse občane, jim s svojim delom zagotavljal čim boljše pogoje za življenje in delo, ter s svojim zgledom vplival na moralo in kolektivni pozitiven utrip občine. Za geslo svoje kampanje si je izbral “Lovro Perčič – župan, ki misli na vas”.

“Moj občutek pri današnjem vodenju občine je, da ni simbioze med županom, kot upravljavcem občine in izvajalcem, ki so pod njim,” je bil kritičen Perčič. Na dolgi rok ljudje pod pritiskom ne morejo delati. “Občina ne more funkcionirati po sistemu en človek, en glas, eno razmišljanje,” je dodal. Pogreša pozitiven duh, ki prinese dobre rezultate. Občina mora napredovati gospodarsko, saj je gospodarstvo po propadu Alposa močno nazadovalo.

Ključna programska izhodišča

Gospodarstvo: Z znižanjem komunalnih prispevkov na začetku tega mandata se gospodarstvo ni razcvetelo, kot je bilo pričakovati. Kot ukrep predlaga, da naj se občinska zemljišča dajo v najem za 99 let. Nadaljnji ukrep so subvencije občine za nove podjetnike. Na območju Alposa je potrebno nujno in čim prej izpeljati stečajni postopek ter ponovno oživeti to področje.

Prometna infrastruktura: Nujno je potrebno pridobiti državna sredstva za navezovalno cesto Dramlje–Šentjur ter nadaljevati s sanacijo lokalnih cest, saj se “v tem mandatu ni ničesar storilo.” Povečati je potrebno sredstva “Koržetovega sklada” za nekategorizirane ceste, izgraditi krožišče pri Resevni in kmetijski zadrugi ter ob vseh lokalnih poteh, ki se sanirajo, zraven še pripraviti pločnik in tudi kolesarsko stezo.

Kultura in šport: Izgradnja večnamenske športne dvorane pri ŠCŠ. Energetske sanacije šol in vrtcev ter preselitev glasbene šole v Zgornji trg. Za Kulturni dom Šentjur je potrebno dejavnost postaviti tako, da bo prinašala ekonomsko samostojnost. Zagotoviti je potrebno enakopravne pogoje in pravično razdelitev sredstev društvom ter odpravo anomalij pri razpisih.

Urbanizem: Ureditev Mestnega trga s prireditvenim prostorom. Sami bodo v prihodnosti pripravili konkreten projekt ureditve tega trga. Ureditev in posodobitev ter prestavitev Gasilskega doma Šentjur. Ureditev vaških jeder v večini krajevnih skupnosti, kjer bodo ta jedra služila ljudem in ne arhitektom.

Zdravstvo: Zadržati JZ Zdravstveni dom Šentjur in obdržati 24-urno dežurstvo ter objekt Zdravstveni dom Planina energetsko sanirati.

Kmetijstvo: Vsem mladim prevzemnikom kmetij bi podelil enkratno subvencijo.

Turizem: V Šentjurju ni krovne združbe za turizem. Zaradi tega ni turistične ponudbe. Pobudo celotnega turizma bi prevzela Razvojna agencija Kozjansko.

Mladi: Nujno zagotoviti delovna mesta in preprečiti beg možganov v druge kraje. Staro glasbeno šolo bi namenil za Mladinski center Šentjur, saj je neprimerno, da se ŠKMŠ stiska v objektu v športnem parku.

Razpisi: Maksimalno povečati prijave na vse razpise državne in evropske. (J. G.)

Sorodne novice

Jelka Godec imenovana za državno sekretarko v Vladi RS

ViP

Komentiramo: Kje se zatika pri gradnji državne ceste Dole–Ponikva–Loče?

Jure Godler

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler

Na čelu slivniške planinske četice še naprej Silvo Užmah

ViP

V letu 2020 v Šentjurju nov parkirni režim

Jure Godler

V roku treh let se bo zgodil kolaps pokojninskega sistema

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več