-2 C
Šentjur pri Celju
27/01/2021
sentjur.net

V Dramljah je zadonela zborovska glasba

Dramlje, 26. 11. 2017 – Nedelja je dan za petje, so sklenili pevci in pevke moškega, ženskega in mešanega zbora Dramlje in v avli OŠ Dramlje pripravili svoj letni koncert. Že uvodoma so se spomnili, da so v novembru 2015 praznovali 30. in 40. obletnico zborov in ga obeležili z velikim koncertom v telovadnici šole. V tem času pa so se zbori predstavljali na različnih dogodkih, nastopili na Šentjurjevi reviji pevskih zborov in izvedli prireditev v IKC Šentjur, predvsem pa poudarjajo, da je namen druženje na tedenskih pevskih vajah.

Moški pevski zbor Dramlje vodi prof. Matevž Goršič. Radi prepevajo pesmi o dekletih, domovini in kot se za prave Drameljčane spodobi, tudi o dobrem vinu. Zapeli so pet pesmi, kjer so se izkazali solisti Robert Jager, Jure Lavbič in Gregor Kolar. Za moškimi pa so na oder stopile še drameljske pevke. Te se pod vodstvom Lucije Kolar že pripravljajo na regijsko srečanje pevskih zborov, ki bo v Celju, kjer bodo nastopile čez dober teden. Dekleta pa se urijo v najrazličnejših izivih – tudi v jogi pri petju. Pri zadnji skladbi sta jim na pomoč priskočili še Marija Klančar na klavirju in Iza Peperko na prečni flavti ter se z Irsko melodijo spomnili projektov, ki tečejo na šoli. Na koncu pa so pevke in pevci ponovno združili moči in nastopili kot mešani zbor ter ogreli drameljsko občinstvo. (Jure Godler)

 

Sorodne novice

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Pod vplivom alkohola trčil v vozila pred seboj

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več