16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

V Gostišču Bohorč so odprli vrata novega objekta

Šentjur, 10. 12. 2019 – Gostišče in prenočišča Bohorč je družinsko podjetje, ki se z gostinjstvom ukvarja že od leta 1885. Pred današnjim lastnikom Marjanom Bohorčem so se z gostinstvom ukvarjale že tri generacije njegovih prednikov. V torek pa so tudi uradno odprli trenutno največji gostinski lokal v Šentjurju. S podporo ljudi in domačega okolja prenovljenega objekta ne bi bilo. Zbrane je pozdravil tudi Marjan Bohorč. “Danes je za našo družino poseben dan. Ne zgodi se ravno pogosto, da imamo priložnost slovesno odpreti nov objekt. Dokazali smo, da znamo in zmoremo. Še naprej se bomo trudili, da se boste pri nas počutili dobro,” je povedal šentjurski gostinec.

Izpostavil je tudi željo, da Gostišče Bohorč, tudi v naprej ostane družinsko podjetje, ki je pri marsikaterem gostu pustila poseben pečat. “Živimo in delamo v času, ki od nas zahteva, da ponudimo gostom vedno nekaj novega – drugačnega. Z ekipo, ki jo imamo, dokazujemo, da smo kos še tako zahtevnim nalogam,” je povedal Bohorč. Zahvalil se je tudi vsem, ki so v njihovo zgodbo verjeli in jo tako tudi pomagali usresničiti.

Gostoljubnost in domačnost

Največja prednost gostišča je gostoljubnost, ustvarjanje domačega vzdušja in uresničevanje pričakovanj številnih gostov, ki prestopijo dnevno njihov prag. Zbrane pa je nagovoril tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci. Družini Bohorč je čestital ob realizaciji njihove velike želje, ter za izkazano vstrajnost, voljo in pogum, da so se lotili tega projekta. Župan je izpostavil tudi, da je takšna pridobitev pomembna tudi za sam kraj. Poudaril pa je, da je okolica Gostišča Bohorč zelo drugačna, kot je bila pred desetimi leti – nov Ipavčev kulturni center Šentjur, prenovljena šola, v bližnji prihodnosti pa bomo dočakali tudi rešitev prometnega zamaška z novim krožiščem in podhodom.

Investicijo je, preden so prvi gostje stopili skozi vrata, blagoslovil tudi domači župnik Vinko Čonč. Slavnostni trak je prerezal najmlajši član Bohorčeve družine in povabil obiskovalce na toplo v prenovljen objekt. Tam jih je pričakala bogata ponudba hrane in jedače na toplo-hladnem bifeju. Prav tako pa ni zmanjkalo čestitk in besed hvale. Slavje ob novem prostoru se je nadaljevalo še dolgo v jutro. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na mestu Hotela Žonta bo zrasel nov kompleks

Jure Godler

Gostišče Bohorč neupravičeno na seznamu “umazanih”?

Jure Godler

Komentiramo: Kje se zatika pri gradnji državne ceste Dole–Ponikva–Loče?

Jure Godler

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Jure Godler

Cesta Loke-Jesenik-Dežno z novo prevleko

Jure Godler

Izgradnja pešpoti ob Pešnici. Del poti je zaprt!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več