25.4 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

V Šentjurju kar dvakrat silvestrovali

Šentjur, 31. 12. 2018 – Dogajanja Ob mestnem ognjišču, kot so organizatorji poimenovali sklop dogajanj na Mestnem trgu, so se po štirinajstih dneh zaključila s silvestrovanjem.

Šentjurčani pa smo bili eni izmed prvih v Sloveniji, ki so vstopili v novo leto 2019. Namreč že ob 17. uri so najmlajši pričakali Božička in Dedka Mraza ter priklicali ledeno vilo s pomočniki. Za dialog z njimi je poskrbel božičkov škrat. Dobra moža sta razdeljevala bombone in skupaj so peli Siva kučma in druge otroške pesmi. Ledena vila – Nina Jakončič Ploštajner, ki je bila tudi organizatorica silvestrovanja za otroke, je navdušila s plesom z zlatimi krili. Na koncu so odštevali do novega leta in odprli še šampanjce – otroške, seveda.

Nekaj ur kasneje, ko so najmlajši počasi popadali v tople domače postelje, so na prizorišče stopili tisti malo starejši. Ti so rajali ob ritmih Ansambla Petka. Ob polnoči je, tokrat s pravim šampanjcem, zbranim voščil tudi župan občine Šentur, mag. Marko Diaci. Zaželel jim je vse dobro, ter srečno in zdravo novo leto 2019. Ob topli decembsko-januarski noči tokratnih silvestrov ni pregnal mraz, tako da so po ritmih ansambla lahko rajali do jutranjih ur. (Jure Godler, foto: Gašper Gobec)

Sorodne novice

Dedek Mraz: Nisem pozabil nate!

Jure Godler

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Prejeli smo: Medved Jakob in dedek Mraz z darili

Jure Godler

Pridruži se nam ob mestnem ognjišču!

Jure Godler

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več