15 C
Šentjur pri Celju
30/09/2020
sentjur.net

»V slogi je moč, na pomoč!«

Ponikva, 9. 1. 2019 – V soboto so zborovali gasilci prostovoljnega gasilskega društva Ponikva. Pregledali so dogajanje preteklega leta, ki je bilo več kot uspešno in si tako že zastavili nove cilje za tekoče leto. Po uvodni himni je predsednik društva Franc Hrovatič vsem v dvorani zaželel prijazen pozdrav in določil člane delovnega predsedstva, ki so bili Roman Pevec, Marko PilpaherBoštjan Buserin Uroš Siter.  

Po tem ko so člani zasedli svoja mesta, je Hrovatič prebral predsedniško poročilo. V mesecu maju so imeli Florjanovo mašo za žive in rajne gasilce. Prvo soboto v septembru so pred osnovno šolo na Ponikvi priredili nočno gasilsko tekmovanje v sklopu športnega dne krajevne skupnosti Ponikva, kljub slabemu vremenu je prireditev dobro uspela pod šotorom. »Ob koncu mojega poročila bi se želel zahvaliti vsem članicam in članom za opravljeno delo skozi celo leto. Naj društvo ostane v dobri kondiciji kot do sedaj,« je svoje poročilo končal Hrovatič. 

Prvi med društvi

Po predsedniškem poročilu je sledilo še poveljniško poročilo. Srečko Mohar se je v svojem poročilu dotaknil intervencij, izobraževanj in usposabljanj, taktičnih vaj, redarstva, ocenjevanja in tekmovanj, katerih so se udeležili člani društva in domov prinesli kar 30 pokalov in tako pokal dosegli na vsakem drugem tekmovanju. Kar nekaj veselja, pohval in pokalov pa gre tudi mladini, ob tem pa gre velika zahvala njihovemu mentorju Matjažu Goležu. »Da delamo dobro, je pokazalo tudi ocenjevanje društev v mesecu decembru. Komisija je pohvalila delo društva, saj smo zbrali 1089 točk in se tako uvrstili na prvo mesto med društvi. Upam in želim si, da bi tudi letos nadaljevali s tako uspešnim delom. V slogi je moč, na pomoč!«je svoje poročilo zaključil Mohar.

Priznanja in napredovanja …

Ponkovški gasilci pa so se letos razveselili tudi petih novih članov, ki so Doroteja PodgrajšekAna Kovač, Aljaž ČretnikNejc Vodeb in Matic Šamec. Podelili so tudi priznanja za napredovanja. Priznanja so tako prejeli Veronika KumbergerSara Vrečun, Laura RomihAna KovačAnja GajšekAndrej KumbergerMiha AndrinekKatja HeričPeter MočnikRok Pušnik, Valentin SmoleMarko VodenikBlaž Vodopivc, Nadja SiterAmadeja MoharMatjaž Golež, Uroš SiterVlado TrbovcGrega GucmalndlDušan FerležSmodej JožefGrobovšek Srečko in Martin Močnik, ki je prejel gasilsko odlikovanje druge stopnje. 

Za konec so sledili pozdravi gostov. Spregovorila je predstavnica Občine Šentjur Judita Methans Šarlah. V imenu Gasilske zveze Šentjur je zbrane nagovoril predsednik GZ Aleš Guzej. Prav tako pa so spregovorili tudi člani lovske družine Ponikva, predsednik TOD Ponikva Zlatko Zevnik, v imenu čebelarskega društva je spregovoril Slavko Špur, domači župnik Alojz Kačičnikin za konec tudi Alojz Tirgušek, ki je med drugim izpostavil tudi navdušenje nad velikim številom in uspešnim delom mladih članov znotraj društva. Druženje se je nadaljevalo ob dobrotah s tradicionalnega gasilskega “fureža”.  

(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stvareh v neurju s poplavami med 3. in 6. avgustom 2020

Jure Godler

VIDEO, FOTO – Občino zajelo neurje – škodo še ugotavljajo

Jure Godler

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Večina gasilskih društev priskočila na pomoč z budnicami

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več