27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

V Tednih vseživljenjskega učenja tudi o Kosovu

Gorica pri Slivnici, 1. 6. 2023 – V brezplačnih izobraževalnih aktivnostih, ki potekajo pod skupno nacionalno akcijo Tedni vseživljenjskega učenja, je Ljudska univerza Šentjur v začetku junija v Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici organizirala zanimivo predavanje Kosovo – žarišče jugovzhodnega Balkana. Pripadnik Slovenske vojske, nadporočnik Tilen Gor, ki je končal magistrski študij obramboslovja, je na podlagi lastnih izkušenj dveh misij, ki jih je preživel na Kosovu,  pripovedoval o življenju na Kosovu, njegovi zapleteni zgodovini in aktualnem političnem dogajanju ter poslanstvu NATO misije.

Med obiskovalci tudi udeleženci začetne integracije priseljencev

Organizatorji so bili veseli številčne udeležbe, še posebej pa so pozdravili tudi skupino udeležencev, ki v podjetniškem inkubatorju Aurea trikrat tedensko obiskuje 180-urni brezplačni program Začetna integracija priseljencev, ki ga Ljudska univerza Šentjur organizira za priseljence iz tretjih držav. Udeleženci te skupine prihajajo iz kar petih različnih držav in zanimivo jim je bilo slišati predstavitev ene izmed tretjih držav na način, kot ga je doživel Tilen v svoji misiji, saj je s tem odprl nova spoznanja o državi ene izmed udeleženk tečaja.

Prav tako pa so se nekateri udeleženci tečaja Začetne integracije priseljencev zelo uspešno predstavili in zastopali svojo državo na KUL bazarju, ki je potekal konec maja v Zgornjem trgu Šentjur ob srečanju pobratenih mest. Ob koncu so se v prijetnem ambientu kavarne Aurea družili še ob dveh albanskih sladicah, ki sta jih pripravila predavatelj Tilen in priseljenka s Kosova Antigona Bobaj. (LUŠ)

Sorodne novice

Grobelčan postal naj vojak na vojaški misiji na Kosovem

Jure Godler

Na Ponikvi predstavili poklic vojaka

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več