17 C
Šentjur pri Celju
07/07/2022
sentjur.net

V tretje je članicam uspelo izpeljati druženje

Gorica pri Slivnici, 23. 4. 2022 – Tokratno srečanje članic Gasilske zveze Šentjur je po dobrih dveh letih potekalo v Kulturnem domu Gorici pri Slivnici. Že ob prihodu je vsak obiskovalec prejel ročno izdelan nagelj iz papirja, ki ga je posebej za ta večer pripravila Neža Lekič, oskrbovanka Doma starejših v Šentjurju.

Vsakemu je nagelj podala predsednica komisije za članice Breda Županc. V imenu gostiteljev je zbrane v Gorici pri Slivnici pozdravil predsednik gasilskega društva Milenko Tanšek in jim zaželel prijetno druženje. Ker pa so članice pred prijetnim delom druženja morale prej izpeljati še nekaj formalnosti, so izvolile delovno predsedstvo v sestavi Slavice Van der Minnen, Lidije Fidler in Stanke Tanšek.

Prostovoljstvo druži

Sicer je bilo srečanje članic planirano že dvakrat, ampak se jim je uspelo sestati šele tretjič. »V tem času zagotovo nismo pozabile na naše prostovoljno delo, ki nas članice druži,« je uvodoma dodala Župančeva. V času vseh omejitev delo članic ni zastalo, s prilagajanjem in usklajevanjem jim je uspelo po društvih narediti marsikaj. Ženske so članice organov društev, sodelujejo na taktičnih vajah, tekmujejo na vseh nivojih tekmovanj. So sodnice, delajo z mladino, sodelujejo na raznih prireditvah v društvih in večkrat priskočijo na pomoč tudi pri drugih opravilih v samih gasilskih društvih.

V sklopu srečanja, so predstavnice posameznih društev znotraj Gasilske zveze Šentjur predstavila svoja poročila, ki so nakazovala na to, da se vsa društva trudijo za aktivno sodelovanje in druženje članic kadar je potrebno poprijeti za katerokoli delo ali pa kadar je čas le za zabavo in sprostitev. V preteklih dveh letih, jim je nekaj preprek za druženje predstavljali kovidni ukrepi. Vendar so kljub vsemu članice sproščanje ukrepov izkoristile in se malce podružile ali pa opravile kakšno aktivnost znotraj društvev.  V tekočem letu, se bodo članice še naprej izobraževale, družile, sodelovale v posameznih društvih, sodelovale na taktičnih vajah in posvetih. Predvsem pa se bodo med seboj družile in ohranjale prijateljske vezi.

V prvi vrsti so žene in mame

Za konec je zbrane članice pozdravil predsednik GZŠ Aleš Guzej, ki jim je povedal da njihova naloga ni lahka, saj niso zgolj samo gasilke, ampak tudi žene, gospodinje in v večini primerov tudi mame, ki ostanejo doma in ob intervenciji pazijo na njihove otroke. Čisto na koncu, se je Župančeva zahvalila gostiteljicam, torej PGD Slivnica pri Celju za njihovo gostoljubnost. Po koncu uradnega dela, je sledila večerja in druženje. Ob vsem tem pa se predsednica članic zahvalila vsem, predvsem pa mlajšim članom društva, ki so priskočili na pomoč in s svojim delom pripravili prijeten večer za vse zbrane v dvorani. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Čelno trčenje usodno za 78-letnika

ViP

Ob kulturnem prazniku recital z Lučko Počkaj

Jure Godler

Gnezdo štorkelj na novem stebru

ViP

Po korona pavzi, ponovno na pohod

Tjaša Ferlež

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več