6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

V Vezovju ustrelil ženo in si sodil sam

Vezovje, 12. 7. 2022 – V Vezovju se je zgodila družinska tragedija. V ponedeljek so na Operativnem komunikacijskem centru prejeli klic o strelajnju. Na kraj so poslal več policijskih patrulj. Policisti so v stanovanjski hiši našli mrtvega moškega in žensko. Ogled kraja dejanja so v sodelovanju s policisti opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Prve ugotovitve kažejo, da je 61-letni moški, v dopoldanskih urah ustrelil 64-letno izven zakonsko partnerko in nato ustrelil še sebe.

Pri ogledu so policisti našli in odvzeli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega orožja in več nabojev. Za vse zaseženo orožje, razen za orožje, ki ga je uporabil pri storitvi kaznivega dejanja, je 61-letnik imel orožne listine oziroma dovoljenja za posest orožja. “V omenjenem primeru nadaljujemo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja umor, po 116. členu Kazenskega zakonika -1 ter suma storitve kaznivega dejanja nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po 307- členu Kazenskega zakonika-1,” je zapisala Milena Trbulin iz Policijske uprave Celje. Med osumljencem in žrtvijo nismo v preteklosti nikoli obravnavali kakršnihkoli nasilnih dejanj. (PU Celje)

Sorodne novice

Na strelišču v Vezovju našli tromblon

Jure Godler

V Vezovju našli prostor za gojenje konoplje

Jure Godler

V sklopu odprli kar štiri lokalne ceste

Jure Godler

Reševalec ustreljen

Zoran Borovšak

Vonj po smodniku

Zoran Borovšak

Naši strelci odlični

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več