6.3 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

V znamenju miselne gimnastike in cupcakesov

Šentjur, 31. 8. 2016 – V brezplačen počitniški program za otroke, ki se je odvil v sklopu centra za družino Ljudske univerze Šentjur »Mozaik mladosti in izkušenj«, se je letošnje poletje vključilo preko 50 osnovnošolcev iz različnih krajev občin Šentjur in Šmarje pri Jelšah. Program se je začel odvijati takoj z začetkom šolskih počitnic in trajal vse do začetka novega šolskega leta. Šest mentorjev je skupaj za vse otroke od 6. leta dalje pripravilo za več kot 70 ur pestrega programa. Vsebine so bile zastavljene tako, da so spodbujale udejstvovanje otrok na različnih področjih, odkrivanje in krepitev njihovih talentov ter spodbujanje kreativno preživetega prostega časa.

Otroci so se učili šivanja, oblikovali so izdelke iz gline, papirja, plastike, das mase, preko delavnic spoznavali pomen reciklaže, izdelali presne sladice, se igrali na prostem in peli ob zvokih kitare. Zadnji počitniški ponedeljek se je odvila delavnica Brainobrain pod vodstvom Svetlane Lazović, ki je z otroki izvedla različne vaje za »miselno gimnastiko«, za krepitev koncentracije, spomina, domišljije in vizualizacije. Aktivnosti so se v sredo končale s pečenjem cupcakesov in obujanjem spominov na vse skupaj preživete dopoldneve. Program centra se sicer odvija dalje, z začetkom šolskega leta se bodo lahko starši udeležili različnih brezplačnih predavanj o pozitivnem starševstvu, zdravi kuhi za najmlajše, govornem razvoju otrok in druge, ki bodo izvedena s strani priznanih pedagogov in predavateljev, Sebastjana Kristoviča, Marka Juhanta, Simone Levc, Janija Prgića, Alenke Tacol in Emilije Pavlič. Vsebine so sofinancirane s strani MDDSZ in Občine Šentjur ter se bodo odvijale še vse do konca koledarskega leta. (Nina Salobir)

Sorodne novice

Jesenski cikel izobraževanj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur praznuje 10 let delovanja

Jure Godler

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več