15.1 C
Šentjur pri Celju
20/09/2020
sentjur.net

V znamenju mladih solistov in skladatelja

Šentjur, 23. 4. 2017 – Sicer pomladni koncert Pihalnega orkestra Šentjur bi lahko mirne vesti glede na vreme označili kar za zimskega. Vendar so glasbeniki vseeno pomladi dali priložnost in skušali pregnati hladne dni. Pihalnemu orkestru Šentjur, ki deluje pod vodstvom Jurija Hladnika, je to kar v veliki meri uspelo, pa čeprav za ta dan le v srcih obiskovalcev v IKC Šentjur. Tokrat so domiselno pihalci v ospredje postavili mlade odlične soliste in Petra Tovornika – študenta kompozicije in že uveljavljenega skladatelja v slovenskem prostoru.

V skladbi Fantazijski duo sta se prva predstavila mlada klarinetista Sebastjan Robič in Ambrož Leban. V Španski trobenti (Spanish trumpet) pa je svoje znanje na tem instrumentu pokazal 12-letni Amadej Štajhar. V zaključku koncerta pa se je predstavil še tolkalist Domen Tisel na ksilofonu in zaigal Adamičevo skladbo Cik cak. Koncert je povezovala Nastija Močnik, tudi nekdanja članica pihalnega orkestra. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

Znova zadonela glasba s cerkvenega obzidja

Jure Godler

VIDEO: Vir(tu)alne pihalce gasilci ponesli po občini

ViP

Koncert pihalcev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Jure Godler

Pihalcem je ponovno uspelo

Jure Godler

Praznovala je Občina Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več