24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Vaške igre na Grobelnem

Grobelno, 2. 7. 2016 – Prvo soboto v juliju so se na Grobelnem odvijale Vaške igre »Grobelno 2016«. Pobudnik iger je krajevna skupnost (KS) Grobelno. Igre je izvrstno organiziralo in izvedlo Športno mladinsko društvo (ŠMD) Grobelno. Tekmovalce in navijače je ves dan z živo glasbo navduševal odličen mlad ansambel Pik. Za posladke sta poskrbeli stojnici Šolskega centa Šentjur in kmetije Ploštajner. S predstavitvijo in prodajo unikatnih sobnih copatov se je predstavila Jadranka Kincel.

Prijavljenih je bilo 6 ekip iz zaselkov KS Grobelno in KS Šentvid pri Grobelnem (Grobelno, Tratna, Vodule, Stopče, Žganjce, Bodrež). Po bolj ali manj napornih šestih igrah, kot so bile »nora koruza«, »leteče jabolko«,« big bag«, »vodnar na smučeh«, »vlečenje vrvi«in »pitje 2,5 l špricerja« si je zmago zasluženo prigarala ekipa ŠMD Grobelnega. Gledalci so ob teh igrah izredno uživali in glasno navijali. Obiskovalci so se lahko pomerili tudi za naziv »brihta grobelska«, kjer so morali uganiti težo pršuta, ki je bil na koncu tudi nagrada. Naziv si je pridobil Darko Križnik

V sklopu iger sta župana občine Šentjur, mag. Marko Diaci, in Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket prerezala trak in odprla otroško igrišče, ki je del večjega projekta, ki zajema še izgradnjo nadstreška, balinišča, teniškega igrišča in parka oz. promenade. Projekt naj bi bil dokončan v letu 2018. Oba župana sta pri tem poudarila veliko angažiranost krajanov za delo in sodelovanje v kraju, ki ima po besedah enega izmed njiju občinsko mejo zarisano samo zaradi potreb katastra, nikakor pa ni zarisana v miselnosti krajanov obeh delov Grobelnega.

Ob odlični jedači in pijači ter izvrstni glasbi se je druženje po igrah zavleklo v zgodnje nedeljske ure z obljubo, da se čez leto zopet snidemo, do takrat bodo ponosno odprli še kakšno novo skupno pridobitev. (Piše: Milenka Blažević, Foto: Jure Kolar)

Sorodne novice

Proslavili praznik Krajevne skupnosti Blagovna

Jure Godler

Mala občina s pestrimi talenti

Tjaša Ferlež

Prvo in drugo mesto osvojili domačini

Milenka Blažević

Balinarski turnir na Grobelnem odlično uspel

Milenka Blažević

Grobelčanke pogumno v svet balinanja

Milenka Blažević

Praznik Občine Dobje in okrogla obletnica šole

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več